Counter-Strike: Global Offensive

GamersLeague fjerner to spillere som dro hjem midt under Copenhagen Games

– Det var veldig tydelig at vi måtte ta grep, sier klubblederen.

GamersLeague under kvalifiseringen på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

KØBENHAVN (Gamer.no): Ingen av de seks norske Counter-Strike-lagene kom seg ut av BYOC-kvalifiseringen under Copenhagen Games i påsken. For GamersLeague-spillerne Andreas «b4t» Bergevik og Simon «Simma» Øvrevik ble skuffelsen så stor at de dro rett hjem da det gjenstod to dager av arrangementet. Dette til tross for at laget gjennom en intern avstemning ble enige om å bruke de siste dagene på å trene. Nå er begge spillerne fjernet fra lagoppstillingen.

Flertallet ville bruke dagene på å bli bedre

Andreas «b4t» Bergevik (nærmest kamera) er ikke lenger en del av GamersLeague.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi ville heller reise hjem og koble av noen dager for så å fortsette spillinga. Jeg hadde personlig ikke mye penger til for eksempel å spise mat ute hver dag de resterende dagene, og det ble også en del av grunnen til at jeg ønsket å reise hjem, sier Bergevik til Gamer.no.

Martin «Barney» Evensen Bøhn er spilleren som tar de strategiske beslutningene for GamersLeague inne i spillet. Han forteller at laget hadde en intern avstemning der flertallet stemte for å bli værende på LAN-et for å trene.

– Da vi røyk ut av hovedturneringen foretok vi en avstemning om å delta i B-turneringen eller ikke. Tre hadde lyst til å fortsette, mens to hadde ikke lyst. Personlig mener jeg at når man har en avstemning og tre vinner, så bør man gjennomføre det, fortalte han til Gamer.no i Danmark.

Han mener laget får mye verdifullt igjen av å spille på LAN, selv om motstanden viser seg å ikke bli allverden.

– Bare det å bli vant til å fylle rollen sin under litt større press enn på nett der du sitter i en komfortabel hjemmesituasjon er gull verdt. Den erfaringen kunne gagnet oss både individuelt og som lag. Dessverre ble det ikke slik.

– Hva var argumentet for de som ikke ville være med og trene de siste dagene?

– Det var nok skuffelsen av å bli slått ut. Nå er det slik at det er en dag i mellom kvalifiseringen og B-turneringen, så man kan roe ned skuffelsen og heller være en av de få som faktisk spiller videre.

– Verdifull trening på LAN

– Dersom ingen andre deltok i B-turneringen så kunne vi i alle fall gjort det hele om til en «boot camp» (treningsleir) nå som vi tross alt sitter så nærme hverandre. Da får vi verdifull treningstid, blir kjent med hverandre, får spilt sammen og jobbet sammen. Vi kan se på hverandres skjermer og utvikle oss videre på et eller annet vis. Treningsleir er noe veldig mange lag ikke gjør på samme måte som før. Når man først er her ser jeg ingen grunn til å ikke benytte seg av muligheten, mener Bøhn.

Martin «Barney» Evensen Bøhn under Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Lagets strateg forstår at klubben ønsker å vise frem laget. På Copenhagen Games finnes det sponsorer, og man får anledning til å vise seg frem som en seriøs aktør.

Les også
Riddle sikrer seriemesterskapet i League of Legends for fjerde gang

– Om man hadde valgt å ikke delta i turneringen, men gjøre det til en ren «boot camp», så ser det jo likevel bra ut.

– I hvilken grad ble det gjort et forsøk på å overtale spillerne til å bli?

– Vi hadde i forkant av LAN-et snakket om å gjøre om turen til en treningsleir dersom vi røk ut av hovedturneringen, og etter vi røk ut hadde vi en avstemning hvor tre av fem ønsket å fortsette. Vi lot dem velge om de ville dra hjem eller bli, men er selvfølgelig skuffet over at vi ikke kunne lagt inn tiden til å bli ett bedre lag. Spillerbytte skjer nå med tanke på at vi har behov for å legge inn mer tid til treningstid.

Klubben: – Ble tydelig at vi måtte ta grep

Kim-Erik «Zarotan» Aanes er daglig leder for GamersLeague. Han forteller at klubben har hatt utfordringer med å finne spillere som har anledning til å dedikere seg nok for Counter-Strike-laget i det siste.

– Vi har lenge prøvd å få til en lagoppstilling som kan prestere jevnt og faktisk har tid til å spille så mye som Counter-Strike på dette nivået krever. Det med tilgjengelig fritid er hovedårsaken til de fleste byttene vi har gjort gjennom to sesonger. Vi så før Copenhagen Games at spilltrening ikke ble prioritert av alle og når det som skjedde skjedde var det veldig tydelig at vi måtte ta grep. Vi har sett en mengde spillere gå inn og ut av laget, men uten stabilitet og trening blir heller ikke spillerne bedre, bedyrer han til Gamer.no.

– Nå prøver vi en gang til med å ta ut to spillere som har litt for tett timeplan og lite tid til å spille, for å sette inn to spillere som sier de vil bruke den tiden som trengs for å bli stabile. Tanken er å ha fire spillere som skyter fra seg på høyt nivå bak «Barney» sine calls.

COUNTER-STRIKE-LAGET TIL GAMERSLEAGUE BESTÅR NÅ AV:

Vis mer

Kristian «Riksen» Henriksen
Paul «Vyp» Jensen
Martin «Barney» Evensen Bøhn
Lars Engen «K0na» Skadal
Erik «Simsy» Gravrok

– Hvor mye tid mener du bør investeres i spilltrening hver uke i GamersLeague?

– Jeg mener opp mot 15 timer i uka er minimum spilletid for å kunne drive på høyt norsk nivå. Det betyr tre timer i snitt pr dag fem dager i uken, men det kan bestå av flere forskjellige former for trening da. Både som lag og individuelt.

– Var dere utydelig på dette kravet da «B4t» og «Simma» ble tatt inn i klubben eller er det noe nytt?

– Vi hadde ikke satt krav om X antall timer, men vi var tydelige på at det var forventet en viss aktivitet i form av ligaer, turneringer og spilltrening. Dette ble ikke levd opp til, og med målene jeg har for GamersLeague så krever jeg at det satses når spillerne selv sier de vil det. 15 timer i uka er forøvrig ganske lite i forhold til det mange av Hearthstone-spillerne våre setter av med inntil fire turneringer per uke og ofte to-tre offisielle i sololigaer og Team League-spill.

– Men det burde kanskje blitt avklart før avreise at ledelsen ønsket at laget deltok i B-turneringen eller trente sammen dersom man røyk ut av kvalifiseringen til A-turneringen?

Simon «Simma» Øvrevik da han spite for GamersLeague i København.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Helt ærlig visste jeg ikke om B-turneringen før samme dagen som Copenhagen Games starta, og da var jeg på reisefot. Jeg hadde derimot avtalt å møte laget der nede og at vi skulle bruke turen på å bli kjent og trene mot neste runde av Telenorligaen. Dette ble det jo lite av når to spillere bare dro hjem uten at det ble gitt beskjed til meg. Da ble det også rot siden jeg hadde avtalt møter med noen potensielle partnere.

– Ikke veldig mye overtalelse for at vi skulle bli

Andreas «b4t» Bergevik som nå er ute av laget, forteller til Gamer.no at han var uviten om sponsormøter.

– Dette fikk vi ikke vite om før vi ble fjerna fra laget. Og det var ikke veldig mye overtalelse for at vi skulle bli, spesielt når «Riksen» var syk og ikke veldig motivert selv. Og «Vyp» sa selv til meg og «Simma» at han forstår at vi reiser.

GamersLeague betalte deler av reisen for spillerne til Copenhagen Games, rundt 1000 kroner per spiller etter det Gamer.no erfarer. Det tilsvarer omtrent 20% av utgiftene til «b4t» dersom man tar med hotell, flyreise, leie av PC og inngangsbillett til LAN-et.

– Det rent økonomiske kunne vel helt sikkert blitt løst eller håndtert av klubben dersom de ønsket å ha dere der?

– Helt sikkert. Det var ikke noe hovedproblem, men jeg hadde lånt en del penger til selve reisen av «Simma» fra før. Hadde vi visst om at det var sponsormøter hadde vi selvfølgelig blitt igjen.

Bergevik forstår imidlertid hvorfor laget nå velger å dumpe ham og kollegaen.

Erik «Simsy» Gravrok (nummer to fra venstre) da han spilte med mikslaget wcyd under The Convention i februar. Nå er han i lagoppstillingen til GamersLeague.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Jeg har personlig kanskje ikke hatt mye vilje eller motivasjon til å spille mye og putte inn de nødvendige timene, så ser på dette som en grei avgjørelse, og ønsker dem lykke til videre. Jeg tar en sårt ønsket pause.

– «K0na» og «Simsy» er noen av de mest spennende talentene i Norge

De to nye spillerne på GamersLeague er Lars Engen «K0na» Skadal og Erik «Simsy» Gravrok. De har gjort det bra sammen gjennom Kai-Benny's Pusegutar i 2. divisjon av Telenorligaen den siste tiden, men har også erfaring fra Aposis Gaming tidligere. «K0na» var blant annet med da sistnevnte lag vant KBX-finalen i fjor etter å ha slått Oslo Lions i finalen.

– Vi har prøvd «k0na» sammen med «hk0n» tidligere, men da som AWP-er. «Simsy» er en kjenning av «Vyp» og har god kjemi med «k0na». Begge er spillere som skyter bra og kan gjøre skikkelig skade sammen med «Vyp» og «Riksen». Med det håper vi at de kan skyte fra seg såpass bra at vi kan benytte oss godt av de mange strategiene «Barney» kommer med, sier klubbleder Aanes til Gamer.no.

Bøhn er også positiv til de to nye tilskuddene:

– Vi har hittil bare hatt en dag med «Simsy» og «k0na», men vi er veldig spente på fremtiden. Jeg har sett mye av begge to i løpet av det siste året i diverse lagoppstillinger, og de er veldig imponerende individuelt. De er uten tvil noen av de mest spennende talentene i Norge nå, så vi er veldig glad for å ha fått dem med på laget for å fullføre Telenorligaen med oss og videre.

Første offisielle kamp for det nye GamersLeague-laget er lørdag 2. april mot Oslo Lions i Telenorligaen.

Siste fra forsiden