GamersLeague

Norske GamersLeague satser på utenlandske spillere

– Det mangler norske spillere som er villige til å satse skikkelig, forteller organisasjonen.

GamersLeague er tilbake.
Faksimile, GamersLeague.no

Etter en laber periode det siste året, der GamersLeague kun hadde noen få aktive spillere i Trackmania og Dota 2, annonserte organisasjonen i april at de er tilbake for fullt.

Bredere fokus

En av de største forandringene denne nylanseringen fulgte med seg, er at GamersLeague ikke lenger satser utelukkende på norske spillere.

– Dette er i hovedsak på grunn av mangelen på norske spillere som er villige til å satse skikkelig, sier Kim-Erik Aanes, daglig leder i GamersLeague, til Gamer.no

– Vi har funnet ut at en kombinasjon av norske spillere sammen med spillere fra andre land i Europa fører til at de norske også satser hardere. Det skal også sies at de som virkelig har våget å satse har greid seg mer enn bra nok, og vi ser stadig at det dukker opp flere og flere norske spillere på internasjonalt nivå.

Skal bli aksjeselskap

En annen stor forandring i konseptet til GamersLeague er omstrukturering av selve organisasjonen. Til motsetning fra de fleste norske lag, som er frivillige organisasjoner, ønsker GamersLeague nå å registrere seg som akjseselskap.

– Tanken var egentlig å gå veien som frivillig organisasjon, men da ble begrensingene for store med tanke på det vi ønsker å gjøre, sier Aanes.

– Vi ønsker å kunne tilby spillerene våre best mulig avtaler. Spesielt med de spillerene vi har i utlandet blir det svært tungvindt å få til gode løsninger så lenge vi er en frivillig organisasjon, og da er akjseselskap veien å gå. Vi ønsker også å gjøre spillerene til fullverdige deleiere og styremedlemmer i laget. Dette vil styrke motivasjonen, og jeg tror det er sunt å ha eierskap i laget man representerer.

Ambisiøs

GamersLeague har som målsetning å bygge opp rundt talenter og å hjelpe dem til å bli en del av eliten i Europa. De har også som mål å være stabilt i toppsjiktet av lagene i regionen.

GamersLeague sitt gamle League of Legends-lag vant Gamer's Paradise-turneringen i 2012.
Les også
Han arrangerer Norges største Hearthstone-turnering på egenhånd

– Det å finne talenter har vi gjort en god jobb med før, så det skal vi fortsette med. Flere ganger har vi levert solide resultater i europeisk sammenheng, men vi synes det er litt for lang tid mellom hver gang. Dette skal vi bli bedre på, kommenterer Aanes.

Akkurat nå har GamersLeague spillere i Dota 2, Trackmania og Hearthstone. Det legges for tiden et solid fokus på Dota 2-laget som har hatt en god start på turneringslivet de siste 2 månedene. GamersLeague kommer også til å bruke starten av sommeren på å få på plass en skikkelig Hearthstone-stall, slik at spillerne etter sommeren er klare til å delta i turneringer som de har fått invitasjoner til. Aanes understreker likevel at spillene ikke er låst.

– Vi ser oss alltid om etter lag i andre aktuelle spill, så dersom noen der ute mener de har det som skal til for å hevde seg på europeisk nivå i sitt spill er det bare å ta kontakt.

Indiegogo

Det er nok så kostbart å starte et aksjeselskap i Norge. GamersLeague har derfor vendt seg til e-sportmiljøet for å få hjelp til å tjene opp egenkapitalen. Dette gjør de via tjenesten Indiegogo der man kan be Internett-brukerne om å donere penger. Midlene skal først dekke opp egenkapitalen på 30 000 kroner som kreves for å kunne opprette et aksjeselskap, for så å gå rett inn i potten for å fremme laget. Til nå har laget sanket inn om lag 2000 kroner.

GamersLeague er ikke de eneste norske som satser for tiden.
Nordmennene «Nukeduck» og «k0u» spiller i nytt League of Legends-superlag »

Siste fra forsiden