Blogg

Games Convention 2008: Dag 2

Sommerfugler og svettelukt

Det begynner å bli trangt i messelokalene i Leipzig.

LEIPZIG (Gamer.no): Den andre dagen av Game Developers Conference på Games Convention er unnagjort, og vi har igjen fått mange interessante debatter og innspill fra folk som jobber i spillindustrien til daglig.

Tirsdagen sto i fremtidens tegn, og det ble snakket en hel del om hvordan spillmediet vil bli seende ut om 10-20 år. Visjonene er mange, og vi vil selvsagt komme med saker om hva de som jobber med spill tenker om utviklingen i årene som kommer.

En av messens ansatte viser ingen tegn til skam i det han tar seg en blås innendørs. (Foto: Mikael H. Groven, Gamer.no)

Nå som dag to er over gleder vi oss stort til onsdag morgen. Da kan endelig presentasjonene, og spillingen, av kommende stortitler starte. Øystein virker å ha kommet seg over sitt transportmareritt, og han er klar for titler som Divinity 2: Ego Draconis , Stormrise og Prince of Persia i løpet av onsdagen.

Øystein kan melde om store frysninger etter å ha sett traileren til Prince of Persia med Sigur Ros' musikk, så sommerfuglene er store i magen på sunnfjordingen.

Kent William har blant annet avtaler for å kikke nærmere på Tomb Raider Underworld, Red Faction: Guerrilla og Operation Flashpoint 2. Mye action, med andre ord.

Selv har jeg en særs fullbooket onsdag, med høydepunkter som Dragon Age: Origins og et par uannonserte spill jeg ikke kan si så mye om riktig enda. Som en gammel og grå Baldur's Gate-tilhenger klarer jeg nesten ikke vente på å få se det Bioware skal vise oss.

Den som følger med på Gamer.no får godbitene servert i fanget de neste ukene, vi skal i hvert fall ikke spare på blekket.

Standen til Motorstorm: Pacific Rift er klar til bruk. (Foto: Mikael H. Groven/Gamer.no)

Prisen for at Games Conventions virkelige start nærmer seg er at folkemengden stadig blir større. Stadig flere journalister og bransjefolk strømmer til messeområdet fra alle verdens hjørner. Vi har tyske gjenger med slitte spilltrøyer, uflidde engelskmenn i rutere skjorter, russere med brun blazer og pistrete bart, brautende amerikanere med briller som gjerne brøler fremfor å snakke og til sist høye, slanke nordmenn med blondt hår, store pupper og blå øyne.

Et atomangrep på Leipzig ville med andre ord fjernet alt av spillpresse fra jordens overflate.

Trøsten rent trengselsmessig får være at det betalende publikum ikke kommer inn før på torsdag, da får vi i hvert fall litt tid alene i alle hallene.

Siden privatpersoner ikke slipper inn i felleshallene de første par dagene, bør vi få det relativt rolig i starten, men mulighetene for lengre økter med spillene blir uansett innskrenket når nærmere 3000 journalister slipper inn.

Derfor må vi utnytte onsdagen maksimalt. Her skal det intervjues til tunga tørker inn og spilles til hendene blør.

Les også
Tankar frå ein bransjeveteran

Siste fra forsiden