Games for Windows Live gratis

Microsoft tar til vettet

Microsoft har bestemt seg for å slutte å ta penger for Games for Windows Live.

Games for Windows Live er Microsofts PC-ekvivalent til Xbox Live – en onlinetjeneste og et grensesnitt som enkelt skal la spillerne finne og spille mot og med hverandre.

Bilde fra Games for Windows Live-spillet Universe at War: Earth Assault.

Microsoft har lenge vært under kritikk for finansieringsmodellen sin. En ting er at de tar seg betalt for onlinetjenesten på Xbox 360, men at de skal ta betalt for noe som alltid har vært gratis på PC-plattformen, har vært vanskelig å svelge for mange spillere.

Nå har Microsoft besluttet at hele Games for Windows Live kommer til å være gratis fra og med i dag, og dette gjelder for alle tidligere og kommende Games for Windows Live-spill.

Dette betyr at det som tidligere har krevd gullabbonement, som spilling på tvers av plattformene PC og Xbox 360, tilegnelsen av ferdighetspoeng og «matchmaking», nå kommer til å bli gratis.

Microsoft annonserte også at de planlegger å introdusere en Games fow Windows Live Marketplace i løpet av denne høsten, hvor PC-spillere skal få muligheten til å laste ned gratis og kjøpe forskjellig innhold. Selskapet sa også at de jobber med å strømlinjeforme grensesnittet for PC-en, og at de skal redusere de tekniske kravene for utviklerne.

Mer info på Microsofts egne sider.

Siste fra forsiden