Gammel mann på eventyr

EAs nye spillhelt

EA prøver seg med et eksperimentelt spill som blander plattformaction og gåteløsning.

Tidligere i år presenterte EA noen korte filmklipp fra et nytt spill de jobber med. Klippene visste noe som ser ut som et vanlig plattformspill til DS, men på den nederste skjermen var det et blokkbasert gåteløsningspill som tydeligvis påvirket plattformspillingen på den øverste skjermen og forårsaket ulike effekter.

Plattform og gåteløsning i skjønn forening?

EA har nå offisielt kunngjort spillet og gitt det en tittel. Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure handler om eventyrene til en liten, britisk mann som er pent antrukket i safariklær og monokkel. Spillet er under utvikling hos EA Tiburon og faller inn under selskapets «Casual Entertainment»-serie for massemarkedet. EA hevder likevel at spillet også kan appellere til mer hardbarkede spillere.

Henry Hatsworth beskrives som et morsomt og litt merkelig spill som kombinerer gåteløsning med plattformspill. Som i demonstrasjonen EA viste tidligere er trykksjermen på DS-en dedikert til gåteløsning, mens plattformspillet foregår på den øverste skjermen. De to verdenene påvirker hverandre og du må dra nytte av dette for å komme deg gjennom spillet.

Blant effektene du kan oppnå gjennom dette systemet er mer helse til spillfiguren og nye spesialangrep. Det ser også ut til at blokkene fra gåteløsningsdelen kan bli skjøvet opp i plattformspillet og at fiendene dine kan påvirke gåteløsningen.

Spillet har over 30 nivåer fordelt på 5 ulike verdener. Vi loves masse hemmelige nivåer å oppdage og storslagne bosskamper mot merkelige motstandere.

Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure skal være i butikkene i løpet av første kvartal 2009.

Siste fra forsiden