League of Legends / LCS

Gåsehud, pentakills og en nervepirrende finale

Sommersesongen av LCS ble avgjort i helga.

Benedichte Breistøl

STOCKHOLM (Gamer.no): Det europeiske sluttspillet i League of Legends Championship Series (LCS) startet med overkjøring i kampen om tredjeplassen, og endte med en brutt seiersrekke da «underdog»-laget Origen tok Fnatic til fem kamper i en thriller av en finale. Det har vært en strålende e-sporthelg i Sverige.

Søndag ble det overraskende spennende i finalen. Fnatic har vært ubeseiret denne sommersesongen, men i finalen viste det seg at Origen har begynt å knekke koden. De slo til med nydelig spill i første kamp og satte på samme tid standarden for en serie med kamper vi sjeldent har vært vitne til i League of Legends.

Finalen: Favorittstempelet ga økt press

I forkant av kampen uttalte treneren til Fnatic, Louis «Deilor» Sevilla, til Gamer.no at han var litt bekymret for presset laget hadde på seg fordi de hadde gått uten tap så langt.

Martin "Rekkles" Larsson fikk pentakill i den europeiske finalen.

– Vi har ingen fordel selv om vi har vært ubeseiret denne sesongen. Jeg tror heller det er motsatt. Det skaper mer press for spillerne fordi fans og media har gitt oss et favorittstempel.

Da Fnatic gikk på sitt første tap i den første kampen svirret Twitter med spådommer knyttet til hvordan laget ville takle denne prøvelsen.

Til slutt fikk vi fem spennende kamper mellom to lag som begge hadde både evnene, nervene og viljen til å gå seirende ut. Men det ble storfavoritten som innfridde til slutt. Stemningen var rett og slett magisk da de løftet trofeet over hodet på scenen etter den siste og avgjørende kampen.

SLIK ENDTE LCS' SOMMERSESONG:

Vis mer

Europa

1) Fnatic
2) Origen
3) H2K
4) Unicorns of Love

Nord-Amerika:

1) Counter Logic Gaming
2) Team Solo Mid
3) Team Liquid
4) Team Impulse

Fabian «Febiven» Diepstraten, Mid Lane-spiller på vinnerlaget Fnatic, synes det var en flott opplevelse å spille i Stockholm.

– Det er fantastisk å spille foran så mange mennesker som er engasjerte og heier på deg og laget ditt. Jeg blir ikke mindre fokusert av det, det er heller kult å høre at de applauderer vilt når jeg gjør noe bra, sa han til Gamer.no.

Febiven mener også at de var forberedt på å tape:

– Som «Rekkles» sa på scenen, har vi jo tapt i treningskamper, så vi vet hvordan det føles. Dessuten er vi såpass seriøse at vi klarer å justere oss før neste kamp.

Bronsefinalen: – Dersom du gjør en feil kan du straffes veldig hardt for det

Les også
Slik tror vi sluttspillet i Telenorligaen ender

Lørdag gikk bronsefinalene i LCS av stabelen på Hovet Arena. Atmosfæren var gåsehudskapende og kanskje bare overgått av stemningen som fulgte i finalendagen.

I bronsefinalen ble hele stadion vitne til en real overkjøring da H2K Gaming slo Unicorns of Love 3-0. Kampene var aldri direkte spennende og Unicorns of Love var ikke helt til å kjenne igjen.

Trener og manager for Unicorns of Love, Fabian «MasterOfSheepy» Mallant, uttalte i et intervju med Gamer.no etter kampen at de forsøker seg på en ny og mer konsistent spillestil.

– Vi endret spillestilen vår ganske mye etter at vi fikk inn Cho «H0R0» Jae-hwan. Tidligere pleide vi å spille ganske rotete. Det var en stil med fokus høy risiko og en potensielt høy fortjeneste, men det var ikke veldig konsistent.

MasterOfSheepy er ikke skuffet over utfallet. Det beste laget vant. Han føler også at de har lært mye av tapene i semi- og bronsefinalen.

– Vi har lært mye av Fnatic i semifinalen. De lærte oss blant annet å fokusere på «vision» og det prøvde vi på i kampene mot H2K. Nå har H2K lært oss at dersom du gjør en feil, så kan du straffes veldig hardt for det.

Kampen om tredje seed

Yiliang «Doublelift» Peng fikk pentakill i den Nord-Amerikanske finalen.

I Nord-Amerika var det Counter Logic Gaming som vant sin finale mot Team Solo Mid på overbevisende vis. De gjorde nemlig rent bord og vant 3-0. Deres ADC fikk også en ganske så vakker pentakill.

Heldigvis for TSM er også de klare for verdensmesterskapet. I likhet med Fnatic hadde de nemlig nok mesterskapspoeng til å kvalifisere seg i forkant av finalen. Hvilket lag som få tredje seed fra Europa og Nord-Amerika avgjøres senere.

Neste helg vil en miniturnering, eller regional kvalifikasjon, avholdes for å avgjøre hvilket lag som får den tredje plassen inn i verdensmesterskapet. Mens majoriteten av lagene og spillerne Gamer.no har snakket med etter finalekampen mener Origen ligger best an, er deres support Alfonso «Mithy» Aguirre Rodriguez, litt urolig.

– Jeg tror vi har en god sjanse til å vinne, men jeg er litt urolig for kampen mot Roccat. Det er nok de som har størst mulighet til å slå oss, fortalte Mithy og la til:

– Jeg og «Nukeduck» er gode venner og det er ekstra kjipt å tape mot han fordi da kan han bruke det mot meg. På en annen side er det sykt morsomt å slå han fordi da kan jeg terge han med det!

Siste fra forsiden