Eserien

Georg Sautoglu og Start lekte seg tidvis med motstanderne i Eserien

Etter en skuffende start fikk Start vist hvorfor de ble nevnt som ett av lagene som kan gå hele veien.

Georg Sautoglu, Start.
Eserien/Dplay

DETTE ER ESERIEN

Vis mer

Eserien er den offisielle norske ligaen i FIFA og arrangeres av Norges Toppfotball og Good Game. Lagene deles opp i fire grupper, og de to beste i hver gruppe går videre til sluttspillet. Premiepotten er på 250 000 kroner.

Les mer om Eserien og finn tabeller og resultater her »

Vålerenga sikret seg avansement når gruppe C fikk unnagjort andre spilledag, på tirsdag. Bak de blåkledde er gruppa derimot vidåpen, når i teorien alle lagene kan gå videre. Strømsgodset og Sandnes Ulf ser foreløpig ut som de heteste kandidatene, men et Stabæk som skuffet stort i tirsdagens kamper er utvilsomt revansjelystne.

I gruppe D slo Start knallhardt tilbake etter den skuffende starten. Lillestrøm slet til tider voldsomt, men troner på tabelltopp etter en sterk seier over Start. Gruppen er den klart jevneste. Kongsvinger på siste, kan teoretisk sett ende på førsteplass. Raufoss og deres Jusup Shakbiev, som gikk hardt ut i vår preview-sak, endte kun opp med 3 av de 12 poengene Raufoss-spilleren snakket om at de skulle ta.

LES OGSÅ: – Man må score mål uansett modus eller motstand

– Det er litt av sjarmen med Eserien

Aleksander Klubben og Runar Eide fra Sandnes Ulf tok fire poeng i tirsdagens runde, men står igjen som en større sluttspillkandidat nå, enn i forrige runde. De to guttene spilte betydelig bedre på tirsdagen, selv om poengfangsten var verre. Spørsmålet om de forandret noe taktikk eller plan før runden ble derfor tatt opp:

Aleksander Klubben, Sandnes Ulf.
Kristian Fjeld/Gamer.no

Vi hadde ikke en spesiell taktikk eller plan før runden, men ble enige om å finne roen og spille vårt eget spill. Tanken var da at resultatene ville komme. Vi er vanskelige å spille mot når vi først får flyt i spillet vårt.

Sandnes-gutta ble banket 6-1 av Nest-Sotra, men slo Stabæk 3-1, noe Klubben hadde varslet om i forkant. Trenden fra forrige spilledag var snudd, der tapte de for Stabæk, men slo Nest-Sotra. Klubben selv er ikke helt fornøyd med akkurat det:

– Det er veldig skuffende å tape 6-1 mot Nest-Sotra, men det som er mest irriterende er å slippe inn fire mål som kommer fra innlegg. Vi var heller ikke så fokusert som vi burde vært og det blir du straffet for på dette nivået. Men all honnør til Joachim Berntsen, han spilte bra mot begge to. Vi hadde en liten pep talk før Stabæk-kampen hvor vi gikk gjennom taktikk, og ikke minst ble vi enige om å gi alt vi hadde for å ta tre etterlengtede poeng.

Så langt er Klubben fornøyd med hvordan de har gjort det i Eserien. Selv har han en spillestil der han fokuserer på å ha ballen mest mulig og sier selv at han er tålmodig i oppbygningsfasen. Sandnes Ulf har, selv om de ligger på tredjeplass, scoret færrest mål og sluppet inn mest mål i gruppen.

– Det er litt av sjarmen med Eserien. Nest-Sotra, som er det eneste laget som har tatt poeng mot Vålerenga, ligger også på sisteplass i gruppa. Vi skulle gjerne hatt bedre målforskjell men så lenge vi får med oss tre poeng så er vi fornøyde.

LES OGSÅ: Eseriens første lag til sluttspillet er klart

Engasjerte på bakrommet

Les også
Anmeldelse: FIFA 19

Strømsgodset ligger på andreplass etter tirsdagens kamper. Lasse Ulriksen, Strømsgodsets e-sportansvarlige var til stede i studio for å følge guttene sine. Underveis i sendingen ble han stilt et par spørsmål om hva han tenkte om Godsets prestasjoner så langt i Eserien, og hva han forventet av dem.

Andreas Bakken og Lasse Ulriksen.
Fahil Anweri/Apeks

– Jeg forventer egentlig ikke sluttspill, men jeg forventer derimot at de står på for Godset. Selvfølgelig vil vi til sluttspillet, men det er ikke et krav. Drømmen er å møte Mjøndalen til lokaloppgjør i sluttspillet, der vi slår dem.

Intervjuet ble gjort etter første kamp, der det ble 2-2 mellom Strømsgodset og Sandnes Ulf. Ulriksen var tydelig engasjert på bakrommet. Ulriksen stod ved flere anledninger oppreist med hendene på hodet når laget hans var frempå.

– Vi har vært litt uheldige til nå, burde hatt tre poeng i første kamp mot Sandnes Ulf. Nå må vi bare slå Nest-Sotra og Stabæk, så begynner dette å se bra ut, uttalte Ulriksen oppspilt.

Strømsgodset hadde før runden nest best målforskjell, men lå også på nest siste plass. Uttellingen, på bakgrunn av bra spill, hadde rett og slett vært for dårlig. Etter andre runde står Godset igjen som den største favoritten til å ta andreplassen i gruppe C, og kanskje Lasse Ulriksens drøm om å møte Mjøndalen i sluttspillet realiseres, Mjøndalen ligger nemlig på tredje etter andre runde for gruppe D.

T
Eserien

LES OGSÅ: Strømsgodset satser på Eserien sammen med Telenorliga-seriemester Apeks

Godt team samlet rundt seg

Kongsvinger hadde kun ett fattig poeng før onsdagens kamper, men står igjen med seks etter bra spill av Daniel Lysgård og Aidin Afsari. Kongsvinger hadde et godt team samlet rundt seg på bakrommet, og e-sportansvarlig Christian Hagen fortalte om deres forhåndstanker om Eserien, og litt om hvordan han fungerer for spillerne.

Christian Hagen, E-sportansvarlig i Kongsvinger.
Benedichte Breistøl

– Vi har sett på tredjeplassen som en realistisk målsetting, noe annet enn det vil egentlig være for dårlig. Skulle vi derimot klare sluttspill hadde det overgått forhånds-forventningene våre.

Mot slutten av dagen tok Hagen en liten pep-talk med Afsari på bakrommet. Spilleren spilte to 1-1-kamper mot Lillestrøms Martin Ottinsen Thuve, og mellom kampene fikk Hagen inn et par ord med spilleren sin:

– Jeg oppmuntret han egentlig bare litt, det var ikke så mye han trengte. Jeg avsluttet med å si at han måtte fortsette slik han spilte i første kamp.

Afsari selv var fornøyd med dagen:

– Jeg føler det gikk bedre i dag enn sist, selv om jeg kanskje burde fått mer enn det ene poenget mot Lillestrøm.

Aidin Afsari, Kongsvinger.
Altibox Eserien

Å gå fra ett til seks poeng på én dag står det respekt av for et Kongsvinger-lag, som ikke har fått så mye oppmerksomhet på forhånd og underveis i turneringen. Afsari forklarte litt om planen før andre runde kontra første:

– Vi satte det opp slikt at vi tok en kamp hver i begynnelsen, ettersom vi føler det er bra for oss slik at begge kommer i gang.

Afsari scorte et fantastisk mål, som fort kunne bli kåret til rundens mål, men han avsluttet intervjuet med å si at selv om målet så fint ut, så var det ikke vanskelig å utføre.

LES OGSÅ: Norske «Netsix» vant FIFA-turnering på Copenhagen Games

– Jeg har ventet lenge på denne dagen, fordi jeg ville vise meg frem fra min beste side.

Etter en overraskende dårlig start slo Start-gutta kraftig tilbake. De spilte tidvis festfotball og vant tre kamper på rappen, før Lillestrøm ble for sterke i onsdagens siste oppgjør. Spørsmålet om hva de gjorde annerledes var derfor noe som ble stilt.

– Det eneste vi gjorde annerledes var at én spiller spilte begge kampene i de ulike oppgjørene også fant vi ut fra forrige runde hvilken taktikk som funker best for oss.

Georg Sautoglu, Start.
Altibox Eserien

Sautoglu og Hornnes fra Start så begge litt preget ut under første runde, men Sautoglu kunne forsikre om at de nå etter to hele dager, begynner å bli vant til å spille foran kamera.

«FIFAFitness», som Sautoglu også kalles, ble kåret til rundens spiller og scorte også rundens mål, han er den andre spilleren som stikker av med begge kåringene, etter at Branns Erland Lie Bjørneberg gjorde det samme, da de spilte sin runde 2.

– Det føles fantastisk. Jeg har ventet lenge på denne dagen, fordi ville vise meg frem fra min beste side.

Han fikk absolutt vist seg fra sin beste side. Sørlendingen scorte seks og slapp inn to, og han holdt nullen i tre av de fire kampene han spilte. Spillestilen hans er noe både kommentatorer og spillere har bitt seg merke i. Sautoglu har en unik evne til å holde på ball og å nesten aldri slå feilpasninger.

– Jeg har hatt samme spillestil siden FIFA 10, uttalte den tidligere norgesmesteren.

Sautoglu nevner Brann som sin drømmemotstander i sluttspillet, begge lagene ligger godt an, så det finnes en mulighet for at det skjer.

Tabellen
Eserien

Du kan se Sautoglu sitt mål og resten av kampene fra tirsdagen og onsdagens runde på Dplay »

Siste fra forsiden