Gigacon

– Gigacon er som Landstreffet uten alkohol og russebukse

Spillfestivalen har annonsert detaljene om høstens arrangement.

Eivind Von Døhlen

Spillfestivalen Gigacon har lettet på sløret for høstens arrangement, som på ny vil bli holdt i Exporama-senteret i Skjetten nord for Oslo fra 30. september til 3. oktober.

Renato Mahmutagic er styreleder for Gigacon.
Eivind Von Døhlen

Nytt for i år er blant annet Oslo Games Show. Dette skal bli et direktesendt sceneschow med spillrelatert underholdning for gamere og likesinnede i alle aldre. Visninger av nye spill, ny teknologi, paneldebatter, turneringer og musikkartister vil være noe av det man kan oppleve på scenen.

Popkultur-sonen er en annen nyhet som omtales som et interaktivt samlested med såkalt Cosplay Village, fotobås, butikker, Rock Band-scene, nattkino, nostalgiområde med flipperspill og gamle arkademaskiner, og et annet område dedikert til kreativitet.

– Gigacons visjon er å være en fullverdig festival dedikert til spill og popkultur, på en måte som Landstreffet i Stavanger, bare at dette er 100 prosent rusfritt og innendørs med PC-er, joggebukser og e-sporttrøyer istedenfor russebuksa, forteller Renato Mahmutagic, styreleder for Gigacon i pressemeldingen.

Nye VIP-områder på LAN-et

Det vil være totalt 2000 LAN-plasser på Gigacon 2016.
Eivind Von Døhlen

For mange er det selve LAN-et som lokker mest, og arrangøren tar noen grep for å fornye seg også på dette området. Totalt sett vil det være plass til opp til 2000 deltakere, og 800 av disse vil få mulighet til å sitte i et avgrenset VIP-område. Gigacon kaller det LAN Zones.

– LAN Zones har hentet inspirasjon fra blant annet e-sportområder, scener og strømmeområder man typisk har sett på Gigacon og andre større internasjonale arrangement, med vegger og meget kul visuell utforming samt dempet farget belysning og lignende, forteller Mahmutagic til Gamer.no.

LAN Zone-billettene er noe dyrere enn ordinære billetter da man får sitte litt mer eksklusivt og avskjermet. Deltakere som kjøper billetter her får også en unik «goodie bag» fylt med innhold fra Gigacon og deres partnere.

– Å sitte i et slikt område er ganske artig og en opplevelse i seg selv, og vi ønsket å utvide det tilbudet og la LAN-deltagere oppleve det også. I fremtiden ser vi for oss at hele Gigacon vil bestå av kun LAN Zones.

Det vil være to litt ulike LAN Zones på Gigacon, kalt Zone One og Zone Zero. Dette er for å skape litt ekstra engasjement mellom deltakerne.

Publikum får gode muligheter til å prøve nye spill.
Nicolai Willumsen

– Som et helt løst eksempel kan det ene området være rødt, mens det andre er blått. Videre vil vi bygge opp til engasjement, aktiviteter og konkurranser mellom de ulike sonene og LAN-deltakerne.

Les også
Anmeldelse: Overwatch

Counter-Strike i førersetet

Som tidligere vil det være flere attraktive spillturneringer på Gigacon. De største turneringene går under Prime-navnet, og i år inkluderer det Counter-Strike: Global Offensive, Hearthstone, League of Legends og Overwatch.

I likhet med trenden hos en rekke andre norske LAN det siste året vil Counter-Strike få størst oppmerksomhet på Gigacon. Det er imidlertid for tidlig for arrangøren å fortelle konkret hvilke premiepotter de vil operere med.

I fjor hadde Counter-Strike en pott på 10 000 kroner på Gigacon (og skins for 28 500 kroner). Hearthstone hadde til sammenligning 80 000 kroner i potten, mens League of Legends skiltet med 60 000 kroner.

Spilleffekter er populært .
Nicolai Willumsen

– At Counter-Strike er vår største satsing betyr i praksis at det er dette vi vet vil engasjere flest lag i Norge og flest deltagere på Gigacon, så det blir plass til mange lag. I tillegg vil det også bety mer budsjett mot produksjonen, områdene og lignende, og jeg vil tippe det får størst premiepott, uten å kunne bekrefte dette nå.

Gigacon forteller at de har delt ut en halv million kroner i e-sportturneringer de siste to årene, og dette området er fortsatt en av kjernesatsingene til festivalen.

– Vår visjon fra dag én var å legge til rette for at norske e-sportutøvere fikk muligheter å delta i store turneringer og konkurranser, spille i dedikerte turneringsområder, på e-sportscener og bli direktestrømmet over nett. Sånn ble våre største turneringer, Gigacon Prime, til, forklarer Mahmutagic.

Egen utstilling med nye spill og teknologi

Gigacon vil som vanlig også ha en utstillingsdel der aktører kan vise frem det siste nye innen teknologi og spill.

– Vi er allerede i dialog med flere utstillere og har signert et par navn vi gleder oss til å annonsere. Det går mot den beste og største utstillingen vi har hatt på Gigacon.

Gigacon går over fire dager, fra 30. september til 3. oktober.

Siste fra forsiden