Gigantisk spillkonsert i Norge

I oktober skal Kringkastingsorkesteret fremføre kjent og kjær spillmusikk foran 6000 tilskuere i Oslo.

I august ble det kjent at Sølvguttene, sammen med gitarist Ronni Le Tekrø fra rockebandet TNT, skal holde en Halo-konsert i Oslo 28. september. Nå er det klart for enda mer spillmusikk i østlandsområdet.

«Play! A Video Game Symphony» er navnet på et konsertarrangement som har hatt stor suksess rundt om i verden. Konseptet går ut på at symfoniorkestre fremfører de aller største slagerne fra spillmusikkens verden, sammen med spillvideo på storskjermer.

Se trailer for konserten

Vis større

Trailer: Spillkonsert i oktober

Stikkord:
  • spill
  • Musikk
  • konsert
  • kringkastingsorkesteret
  • electroworld


I oktober kommer verdensturneén for første gang til Norge, og vi loves den mest spektakulære konserten hittil:

– Konserten i Norge vil være den største oppsetningen av dette arrrangementet i verden, forteller Thomas Borgvang hos arrangøren Play Event på en pressekonferanse tidligere i dag.

Det er Kringkastingsorkesteret sammen med et kor som får æren av å fremføre musikk fra blant gamle og nye titler, og nevner blant andre World of Warcraft, Final Fantasy, Super Mario Bros., The Legend of Zelda, Halo, Metal Gear Solid, Sonic the Hedgehog og The Elder Scrolls: Morrowind.

Skaperen av Play!-konseptet, Jason Michal Paul, har følgende å si om Norgesbesøket:

– Vi tar med oss splitter nytt videomateriale og orkestrering, som vil bli fremført for første gang under Play! Dette vil bli en uforglemmelig kveld man ikke bør gå glipp av.

– Fest for øyne og ører

Produksjonsselskapet Divolution er blant de teknisk ansvarlige for konserten, og produsent Ola Pettersen er svært engasjert:

– Krysningen av to meget forskjellige kulturer blir i denne konserten til en enorm opplevelse. Vi kan love en fest for både øyne og ører, og anbefaler alle – fra spillfans til de som en gang har opplevd et videospill – å få med seg denne unike opplevelsen, forteller Pettersen.

Konserten varer i 2,5 timer, og finner sted fredag 26. oktober klokken 20:30, i forbindelse med ElectroWorld-messen i Lillestrøm. Over 6000 billetter er lagt ut for salg på Posten og Billettservice for 395 kroner eller 495 kroner. Konserten er ikke inkludert i billettprisen for elektronikkmessen, og det er ikke nødvendig med messebillett for å komme inn på konserten.

På sikt er det ønskelig med et enda større og bredere arrangement her til lands, og det er ytret ønske fra arrangøren sin side om å nå ut til andre deler av Norge.

Siste fra forsiden