Telialigaen - Counter-Strike

Gikk fra 5. divisjon til 1. divisjon på to år

– Det største som har skjedd klubben.

Metizport får prøve seg mot Norgeseliten neste sesong.
Privat/Montasje: Metizport

DISSE SPILTE FOR METIZPORT

Vis mer

Håvard «Supermoen» Berge Moen
Oliver «Smistadjr» Smistad
Andres «royal» Karlsson
Kim Fredrik «Winther» Winther
Kristian «Dutu» Dutu Hølen

Under høstsesongen av Telialigaen i fjor rykket Metizport opp til 2. divisjon. Allerede på første forsøk sikret de seg nok et opprykk da de mandag slo Fact Revolution i årets viktigste kvalifiseringskamp. Dermed får de bryne seg på flere av Norges beste lag i Telialigaens øverste divisjon neste sesong, mens Fact Revolution må ta den tunge turen ned.

En som har vært med på store deler av reisen, Håvard «Supermoen» Berge Moen var lettet etter mandagens bragd.

– Først og fremst så var det en lettelse når vi sikret opprykket. Det har vært et mål for oss og betyr at da kan vi sette oss nye mål og bli enda bedre.

Se kampen mellom Metizport og Fact Revolution på Metizports Twitch-kanal »

LES OGSÅ: Void og tNn rykker opp til 1. divisjon

Startet i 5. divisjon i 2018

Håvard «Supermoen» Berge Moen skal få bryne seg på Norges beste spillere neste sesong.
Privat/Metizport

Moen følte seg tidvis sterkt presset etter en treg start mot Fact Revolution.

– Det var veldig frustrerende å tape første kart på overtid, etter en sisterunde som vi burde ha vunnet. På Train fikk vi en dårlig antiterrorist-side og en dårlig start på terrorist-siden hvor vi lå under 11-6 før vi begynte og få godt momentum og startet å vinne runder. Det var utrolig deilig å vinne det kartet 16-14, siden da kunne vi gå inn på Inferno som vi er mer komfortable på.

Daglig leder i Metizport Arjan «Sakken» Dalsøren mener opprykket er det største som har skjedd Metizport noensinne. Da Dalsøren stiftet klubben i slutten av 2018 befant de seg nede i 5. divisjon.

– Det er først og fremst veldig stort. Det er det største som har skjedd klubben, og det skaper god oppmerksomhet i e-sport-miljøet. Samtidig vil jeg nevne det er veldig kult at på en periode på to år har vi gått gjennom hele divisjonssystemet og sikret oss en plass i førstedivisjon. Vi har vært målbevisste gjennom hele sesongen og vi har vært heldig, men vi vet hvilken innsats som ligger i ryggen. Det er selvfølgelig stor bonus at vi nå har blitt blant de beste lagene i Telialigaen. Dette er en lang prosess som vi har jobbet mot sammen, det er ikke enkeltpersoner, men vi som et stort lag som har fått til. Stor skryt til gutta på server som legger ned den innsatsen og viljestyrken de har vist hele veien.

Moen er sammen med Andres «Royal» Karlsson og Kim Fredrik «Winther» Winther gjenværende fra laget som rykket opp fra 3. divisjon.

– Når jeg først ble med i Metizport var det først og fremst for å bli kjent med lokale Counter-Strike-spillere og ha det gøy. Men etter to sesonger der vi ikke klarte å rykke opp til 2. divisjon ble laget oppløst og jeg tenkte jeg skulle bygge et nytt lag. Hittil har vi klart å levere gode resultater og jeg gleder meg til å bli med klubben videre. Ellers har jeg alltid hatt en god dialog med administrasjonen i klubben som alltid er til å stole på og jobber for å tilrettelegge for oss spillere.

Les også
– Ingen hadde klart å se for seg hvordan topp fire skulle se ut til høstferien

LES OGSÅ: «Zeves» signerer for Apeks - blir klubbens trener og spillerutvikler

Vil unngå Domino-effekten

Arjan «Sakken» Dalsøren har vært med på Metizport-reisen siden dag en.
Bjørnar Torvholm Sævik/Vestlandsnytt

Sakken mener opprykket kommer som følge av innsatsen både klubben og spillerne har lagt ned de siste årene.

– To opprykk på rad kan vi nok takke våre gode spillere for, som er målbevisste og har høyt nivå. Som klubb jobber vi hele tiden for å legge mest mulig til rette for at spillerne kan konsentrere seg om det de skal, og da vi andre i klubben kan ta oss av andre oppgaver. Vi har vert en tydelig og punktlig organisasjon med klare mål, og vi er flere bak kulissene som har jobbet mange tusen timer frivillig kun for dette.

– Hvordan skal dere unngå å gå i samme felle som Domino?

– Den største frykten til et nyopprykket lag er jo å gå på trynet i sin første sjanse på det øverste nivået i landet. Vi har en lagoppstilling der enkeltspillere har vært plukket ut til småsatsinger i 1. divisjon tidligere, der gjeldende lagoppstillinger ikke har hatt mye suksess. Forskjellen med oss i Metizport er at tre av spillerne har spilt med hverandre i opp mot et år, så kjernen er veldig sammensveisa og trygge på hverandre, noe de viser på server. Til tross for mangel på rutine på toppnivå legger alle gutta inn mye arbeid i analyse av motstandere i tillegg til egentrening mellom slagene, i tillegg til god psykisk kontroll når man vanligvis føler på press i offisielle kamper. Vi føler absolutt vi har potensiale til å overraske de som undervurderer oss, forteller sportslig leder i Metizport, Jonas «JoVo» Volle Åkre.

Moen på sin side mener laget trenger forsterkninger for å kunne hevde seg i det gjeve selskap.

– Akkurat nå vil jeg ikke si at vi har det som skal til for å gjøre det alt for bra i 1. divisjon. Men vi skal starte tidlig med å forberede oss. Spillerne i laget har absolutt potensiale til å bli toppspillere etterhvert.

LES OGSÅ: David sovnet midt i CS:GO-kamp – våknet og vant runden

Spillerbytte i vente

Sportslig leder Jonas «JoVo» Volle Åkre og Metizport har startet arbeidet mot neste sesong.
Privat/Metizport

Og endringer skal det bli i Metizport. Kristian «Dutu» Dutu Hølen har allerede meddelt på Twitter at han nå søker etter nye utfordringer. Dermed er Metizport på spillerjakt.

– Avgjørelsen om å ta farvel med Kristian var et tungt, men langsiktig valg for resten av spillerkjernen. Kristian var vår main-AWP gjennom store deler av sesongen, men mot slutten hadde vi et møte der vi oppklarte litt rollekomplikasjoner og evaluerte hvilke valg vi måtte ta for å optimalisere potensialet til resten av gutta. Vi er veldig takknemlige for innsatsen til Kristian gjennom hele sesongen, og han er definitivt en glimrende spiller som fortjener et lag på toppnivå. Nå kommer det endelig en spillerpause, en periode der vi får god tid til å finne en passende femtemann i forhold til rollefordelingen på laget. Det viktigste for oss nå er å unngå ta forhastede valg, så arbeidet kommer til å fortsette inn mot sommeren, avslutter Åkre.

Moen forteller at de leter etter en spiller som kan avlaste lagets taktiske leder Kim Fredrik «Winther» Winther.

– Som sistemann til laget ser vi etter en som kan hjelpe «Winther» som den taktiske lederen og bidra med og gi laget mer struktur. Nå vinner vi mange kamper ofte fordi vi er gode spillere individuelt, men vi vil bli bedre som et lag også. Vi skal også få inn en trener som skal hjelpe oss underveis, avslutter Moen.

Dalsøren mener opprykket også kan føre til organisatoriske endringer samtidig som det stilles nye krav.

– Veien videre for klubben har stor betydning både for å klare å holde oppe nivået, vi vil sette nye krav til spillerne samtidig som de vil også kreve enda mer av oss. Det koster å satse, så det er ikke feil om det blir en del endringer i organisasjonsstrukturen for å klare å holde oppe nivået, avslutter Dalsøren.

Siste fra forsiden