Gjør deg klar for mer zombieslakt

Left 4 Dead-ekstrainnhold får dato og L4D2-demo annonsert.

Left 4 Dead var en av fjorårets store overraskelser. Konseptet som kunne minne om et minispill eller en ekstramodus viste seg å være mer enn kapabelt til å bære et helt spill, og mer til. Valve beviste nok en gang med Left 4 Dead at de er mestere på å skape spennende og givende flerspilleropplevelser, og det til og med uten å ha spillerne utføre virtuelle drap på andre mennesker.

Nei, appellen til Left 4 Dead lå i vår iboende trang til felleskap &ndash i dette grøsserinspirerte skytespillet var det samarbeid som gjaldt. Selv om spillet også har moduser hvor spillere konkurrerer med hverandre er det spillets samarbeidsmodus som har vakt oppsikt. Når fire mennesker tvinges til å kjempe for å overleve mot umulige odds og horder av zombier sier det seg selv at samarbeid blir essensielt.

Spillet var en stor hit blant spillerne, men skuffelsen var stor når det relativt kort tid etter lansering ble annonsert at en oppfølger var under utvikling. Mange fryktet at støtten Valve hadde lovet skulle trekkes tilbake og at utvikleren bare ville fokusere på Left 4 Dead 2. I tillegg mente fans at de nyannonserte funksjonene til oppfølgeren ikke var omfattende nok til at spillet burde regnes som en oppfølger, og heller burde slippes som en utvidelse.

Hvorvidt dette har vist seg å stemme i ettertid er det uenighet om, men det er uansett gode nyheter at et nytt stykke nedlastbart innhold nå er klart, og har fått lanseringsdato den 29. september. Pakken vil koste 560 Microsoft-poeng for X360-eiere, og er gratis for PC-spillerne.

Hvorfor denne forskjellsbehandlingen? – Vi eier vår plattform, Steam. De eier deres, sa Valves Chet Faliszek til Eurogamer – De ville forsikre seg om at det ville være en økonomi av verdi der.
Med andre ord, Microsoft er sjefene over sin Xbox Live, og insisterte på å ta betalt for seg.

Crash Course, som innholdet har blitt døpt, er satt til perioden mellom No Mercy og Death Toll fra det opprinnelige spillet. Ifølge Destructoid vil denne nye kampanjen være blant de suverent beste som finnes i spillet. Historien vil ha spennende vendinger, og fokuset til denne andre utvidelsen vil være på VS-flerspiller, altså konkurransepreget flerspiller. Denne delen skal være justert med balanse i øyemed, blant annet er det nå innført en tidsbegrensning.

Demo i slutten av oktober.

Gleder du deg mer til oppfølgeren har vi også gode nyheter. En Left 4 Dead 2-demo gjøres tilgjengelig den 27. oktober, forhåpentligvis til begge plattformene. For øyeblikket er det få detaljer som er kjent, men det er uansett gode nyheter at spillet kan testes før penger må skifte hender.

(Kilde: 1UP, Joystiq, Eurogamer, Shacknews)

Siste fra forsiden