Gjør deg klar for psykedeliske grøss til våren

We Happy Few har fått slippdato for PC, PlayStation 4 og Xbox One.

Det psykedeliske grøssereventyret We Happy Few tar omsider turen ut av Early Access til neste år. Fullversjonen slippes på PC og Xbox One den 13. april, og utvikler Compulsion Games har i tillegg bekreftet en PlayStation 4-versjon, som er ventet samme dag.

We Happy Few skal omsider ut av Early Access.
Gearbox Publishing

We Happy Few er satt til en oppdiktet by i England på 60-tallet, der beboerne tar hallusinogene stoffer for å holde humøret på topp. Spillere trer inn i rollen som en gruppe med opprørere, som har sluttet å ta pillene sine og desperat prøver å finne en vei ut av marerittet.

Du kan se litt av det We Happy Few har å by på i den nyeste traileren for spillet, som du finner øverst i artikkelen.

Større en planlagt

Ved siden av den digitale lanseringen har Compulsion inngått et samarbeid med Gearbox Publishing om å bringe fysiske eksemplarer til butikkene. Disse slippes også 13. april, og begge variantene skal koste 60 dollar – eller rundt 500 kroner.

I en oppdatering på spillets Steam-side uttrykker studioet forståelse for at fans trolig vil reagere på den stive prisen. We Happy Few var tross alt et lite, uavhengig Kickstarter-spill. Compulsion forklarer imidlertid at samarbeidet med Gearbox, kombinert med et økt forventningsnivå, har resultert i et langt større spill enn opprinnelig planlagt.

Etter demonstrasjonen av spillet på fjorårets E3-messe fikk prosjektet svært mye oppmerksomhet. Den påfølgende Early Access-lanseringen greide riktignok ikke å leve opp til forventningene:

Ikke alt er fryd og gammen i spillets forvridde verden.
Gearbox Publishing

– Selv om mange av dere så spillets potensiale, var det noen som uttrykte skuffelse over at sandkasseopplevelsen ikke matchet spillets første minutter. Lista som ble lagt i introduksjonen var mye høyere enn det vi hadde tenkt for resten av spillet, og vi innså at vi hadde et valg foran oss: utvid, og lag spillet som de fleste av dere håpet på, eller hold det lite, og risikér å ikke leve opp til forventningene.

Compulsion valgte det førstnevnte, og som gjengen forteller er det endelige produktet noe ganske annet enn det som opprinnnelig ble vist frem i 2015. Blant annet er kvaliteten på innholdet i verdenen forbedret, og sandkasseopplevelsen har i stor grad blitt ertsattet med en større, historiedrevet opplevelse.

Ekstrainnhold og sesongpass

Til slutt annonserte utvikleren fremtidig ekstrainnhold og et sesongpass for We Happy Few. Foreløpig er ingen detaljer avslørt, da arbeidet med tilleggspakker først skal begynne når hovedspillet er ferdig. Compulsion ønsket imidlertid å tilby noko attåt for spillere som er interessert i å tilbringe mer tid i den uhyggelige verdenen.

Som en takk for tilliten vil alle som støttet spillet på Kickstarter få sesongpasset gratis. De opprinnelige Kickstarter-belønningene er også justert, slik at alle som donerte minst åtte dollar til prosjektet får et gratis eksemplar av fullversjonen.

Vi fikk vår første kikk på We Happy Few for noen år siden.
Den gang lot vår skribent seg imponere »

Siste fra forsiden