Feature

Summer Game Fest 2024 – De største nyhetene

Dette er de største nyhetene fra Summer Game Fest-uka

Disse spillene stakk seg ut.

Perfect Dark, Assassin's Creed Shadows og Doom: The Dark Ages.
Montasje Gamer.no

E3 er dødt, lenge leve E3! I vakuumet etterlatt av den avdøde spillmessen har Summer Game Fest stått opp som fugl føniks, med blandede resultater.

Spillbransjens kollektive tjuvstart på sommeren er kanskje ikke lenger den enhetlige, fysiske samlingen den en gang var, men Geoff Keighley og en rekke andre rabagaster har nå avholdt Summer Game Fest i fem år allerede, og E3 lever sånn sett videre, bare i en litt annen form.

Summer Game Fest er hovedsakelig en ganske eklektisk ansamling med trailer-kavalkader, Steam-demoer og en og annen tradisjonell pressekonferanse. Vi venter fortsatt på nyheter fra Nintendo, men i mellomtiden har vi samlet de største avsløringene og kuleste trailerne på ett sted.

SE OGSÅ: Alt vi har skrevet om Summer Game Fest 2024 »
SE OGSÅ: Alt vi har skrevet om Xbox Game Showcase 2024 »
SE OGSÅ: Alt vi har skrevet om Ubisoft Forward 2024 »

Civilization VII ble avslørt

En av strategisjangerens virkelige mastodonter vender tilbake, åtte år etter forrige spill i serien. Rykteflommen begynte å løpe løpsk like før fredagens Summer Game Fest, og jaggu fikk de ikke rett: Civilization VII er offisielt ekte.

Foruten dette fikk vi knapt vite noe om det kommende storspillet, annet enn at man nok en gang skal gjøre sitt ytterste for å lede verden inn i en bedre fremtid. Firaxis lover en dypere gjennomgang allerede i august.

Les mer om Civilization VII i nyhetsartikkelen »

Neva ser aldeles nydelig ut

Summer Game Fest er arena for både store og små spill, og et av de mest slående i sistnevnte kategori var utvilsomt Neva, som ble vist fram fredag kveld.

Neva er det nyeste prosjektet fra skaperne av det kunstneriske GRIS og ble opprinnelig annonsert i mai fjor. Det beskrives som et emosjonelt eventyrspill hvor man i rollen som Alba må ivareta en ulvunge mens dere reiser gjennom en verden som faller sammen rundt dere. Valpen vokser til i løpet av spillets gang, og vil etter hvert være en fullvoksen rakker som hjelper deg i kampen mot onde krefter.

Les mer om Neva i nyhetsartikkelen »

Clair Obscur: Expedition 33 er et rålekkert turbasert rollespill

Blant de virkelig store overraskelsene under årets Xbox-konferanse, var Clair Obscur: Expedition 33. Her blandes et visuelt uttrykk og figurer inspirert av fransk kunsthistorie med mer tradisjonelle japanske rollespill – kampene er turbaserte, men med et reaktivt preg som belønner presisjon og reaksjonsevne.

Handlingen er akkurat passe morbid, med en mystisk forbannelse som utsletter personer i stadig yngre alderskull for hvert år som går. Når spillet begynner er det ingen gjenlevende over 33 år, og det blir opp til djerve utforskere fra dette alderskullet å stoppe trolldommen før de selv blir slettet fra jordens overflate.

Les mer om Clair Obscur: Expedition 33 i nyhetsartikkelen »

Blizzards neste utvidelser har fått dato

Både Diablo IV og World of Warcraft fikk scenetid på Xbox Games Showcase i helgen, og i mangel på konkrete klipp fra spillene, fikk vi servert en god dose «cinematics» i stedet. Her fikk vi først se mer av den kommende World of Warcraft-utvidelsen, The War Within, før datoen 26. august ble satt.

Dernest fikk vi se den grusomme åpningsfilmen fra Diablo IV: Vessel of Hatred, som ble bekreftet å komme den 8. oktober.

Les mer om Diablo IV: Vessel of Hatred og World of Warcraft: The War Within i nyhetsartiklene »

Nytt Life is Strange lar deg utforske parallelle dimensjoner

Det originale Life is Strange lot oss reise fram og tilbake i tid i rollen som ungjenta Max Caulfield. Siden den gang har serien utforsket en rekke andre overnaturlige krefter og ungdommelige hovedpersoner, før vi nå skal vende tilbake til Max nok en gang. Hun kan ikke lenger reise i tid, men kan nå i stedet utforske en parallell dimensjon hvor ting utarter seg annerledes enn det gjør i hennes egen virkelighet.

Nok en gang må man bruke kreftene sine for å håndtere moralske dilemmaer og redde kjente og kjære fra ulykka – den første direkte oppfølgeren i serien kommer allerede i høst.

Les mer om Life is Strange: Double Exposure i nyhetsartikkelen »

Valorant kommer til konsoll

Riot Games er hovedsakelig kjent for å utvikle League of Legends, men har de siste årene også gjort det stort med Valorant. Det moderne skytespillet blir stadig større, med nye helter, kart og våpen – og nå kommer spillet også til konsoll.

Valorant skreddersys for konsoller og ankommer PlayStation 5 og Xbox Series X/S, i første gang gjennom en åpen beta som starter opp den 14. juni. Det vil ikke være mulighet til å spille på tvers av konsoll og PC i første omgang.

Les mer om Valorant i nyhetsartikkelen »

Blumhouse Games viste fram en rekke unike skrekkspill

Etter å ha lagd skrekkfilmer i en årrekke, bestemte Blumhouse Productions seg for å begynne å lage skrekkspill i 2023. Resultatet ble Blumhouse Games, et studio som samarbeider med mindre utviklere verden over for å fronte et formelig skrekkabinett fylt av ubehagelig gode spillopplevelser.

En bunke spill ble vist fram på scenen forrige fredag, og samtlige så lovende ut på hver sin unike måte. Den største nyheten var antagelig at de også har fått med seg Sam Barlow, skaperen av Her Story, Telling Lies og Immortality på laget.

Les mer om Blumhouse Games i nyhetsartikkelen »

Wanderstop er det neste spillet fra skaperen av The Stanley Parable

Davey Wreden har imponert oss gjentatte ganger tidligere, først med det underfundige eventyrspillet The Stanley Parable og så med det minst like merkelige The Beginner's Guide. Nå er han endelig tilbake, og denne gangen skal man drive et tehus i det fargerike Wanderstop.

Opplevelsen frontes som et litt typisk «lifesim»-eventyr hvor man skal sanke råvarer, dekorere kafeen og servere kunder det de måtte ønske, men flere hint (både i traileren og beskrivelsen av spillet) tyder på at Wreden har en vri på lager også denne gangen. Med seg har han for øvrig folk som tidligere har jobbet med både Gone Home, Tacoma og Minecraft, så dette ser vi fram til.

Les mer om Wanderstop i nyhetsartikkelen »

Doom drar tilbake til middelalderen i flunkende nytt spill

Det var aldri tvil om at det var mer Doom på vei, men at det var snakk om en forløper satt til den mørke middelalderen var det kanskje ikke så mange som hadde forventet. Men det er nettopp det Doom: The Dark Ages er – et spill satt lenge før de andre moderne innslagene i serien, hvor vi får se Doom Slayer før han ble kjent som menneskehetens siste håp.

Nok en gang skal man slakte demoner sendt av Gamle-Erik sjøl – nytt av året er muligheten til å parere angrep med et digert skjold, fly på drage og ikle seg en dødsrå pelskappe. Alt satt til helvetes tøff musikk, så klart.

Les mer om Doom: The Dark Ages i nyhetsartikkelen »

Nyversjonen av Metal Gear Solid 3: Snake Eater lever videre

Det er ikke til å stikke under stol at Konami ikke står veldig høyt på strå i bransjen, særlig etter den svært offentlige oppvasken selskapet sto i etter skilsmissen med Hideo Kojima. Nå er selskapet omsider i gang med utvikling av storspill igjen, og alle holder pusten for å se om de klarer å levere en trofast nyutgave av Metal Gear Solid 3: Snake Eater.

I den blodferske traileren som ble vist i helgen så i hvert fall ut til at de gjør mye riktig, for her var det både sniking, skyting og gjøglerier, akkurat som man husker fra originalspillet. I etterkant har det gått rykter om en lanseringsdato i november, men dette har blitt tilbakevist.

Les mer om Metal Gear Solid Delta: Snake Eater i nyhetsartikkelen »

Dragon Age: The Veilguard ble vist fram for første gang

BioWare har gått på mang en smell de siste årene, men kanskje, bare kanskje, er Dragon Age: The Veilguard et steg i riktig retning for det renommerte studioet. Det kommende rollespillet ble i hvert fall vist fram for første gang denne uken, og det blir etter sigende en actionpreget affære.

Man lager seg som vanlig en figur som faller innenfor en av flere unike klasser, og sammen med en bråte brautende helter må man forsøke å redde dagen. I sedvanlig Bioware-stil kan man stoppe tiden for å fyre av ulike angrep og gi kommandoer til lagmedlemmene sine.

Les mer om Dragon Age: The Veilguard i nyhetsartikkelen »

Atomfall er Fallout og Wolfenstein i ett

Rebellion prøver seg på noe helt annerledes når de legger bort skarpskyttergevær og gjenoppståtte lik til fordel for dommedag på den britiske landsbygda.

Atomfall er et litt utypisk overlevelsesspill, hvor man ved siden av å sette sammen våpen av planker og rustne spiker, må utforske underjordiske huler, hamle opp med mannevonde åndemanere og finne ledetråder som kan hjelpe deg med å løse spillets mange mysterier. Ved siden av å dele DNA med Fallout og Wolfenstein, sies det at utviklerne har latt seg inspirere av særlig Doctor Who i utformingen av universet.

Les mer om Atomfall i nyhetsartikkelen »

Perfect Dark er tilbake etter nesten 20 år

Vi har ventet og ventet og ventet, og endelig har vi fått en real smakebit på hvordan det neste spillet i Perfect Dark-serien kommer til å bli. Søndagens Xbox-konferanse dro sløret av en tre minutter lang trailer som viste litt av hva vi kan forvente av det kommende action-thriller-eventyret.

Som i de to første utfluktene, hvorav det siste ble lansert i 2005, spiller vi nok en gang som agent Joanna Dark. Hun må bruke kløkt, list og en rekke hypermoderne duppeditter for å redde verden fra superskurker som truer freden – litt som en spillverdenens James Bond.

Les mer om Perfect Dark i nyhetsartikkelen »

Et splitter nytt Gears of War ble avslørt

Gears of War forblir et av Microsofts sterkeste kort, og søndag kveld kunne de avsløre at det er mer i vente for de som elsker å kverke romvesen og flekse muskler i skjønn forening.

Gears of War: E-Day blir en typisk «prequel», en forløper som skrur klokken tilbake til dagen den mannevonde locust-rasen skjøt opp fra jordskorpa for å angripe menneskeheten. Etter flere spill i skoene til andre figurer, skal vi igjen leke råtass i rollen som Marcus Fenix, seriens originale protagonist.

Les mer om Gears of War: E-Day i nyhetsartikkelen »

Rumpeldunk-spillet har fått dato

Hogwarts Legacy oppfylte mang en barndomsdrøm da spillet ble lansert i fjor, men én viktig ting manglet: rumpeldunk! Det ville utviklerne i Unbroken Studios tydeligvis til livs, for bare et par måneder etter slipp, annonserte de at de var i full sving med et helt eget rumpeldunk-spill.

Harry Potter: Quidditch Champions var blant de første som ble vist fram under Summer Game Fest, med tegneserieaktig stil og høytsvevende kollbøtter. Vi fikk også avslørt en dato: Spillet kommer til det som kan krype og gå av konsoller, samt PC den 3. september. Det er også verdt å merke seg at spillet blir gratis for de som abonnerer på PlayStation Plus Essential.

Les mer om Harry Potter: Quidditch Champions i nyhetsartikkelen »

Vi fikk se en hel masse Assassin's Creed Shadows

Etter mange, mange år, vender Assassin's Creed endelig nesa mot Japan, og Summer Game Fest ga oss ikke bare én, men hele to forskjellige sniktitter på det kommende actioneventyret.

En omfattende gjennomgang viste oss hvordan det blir å spille som de to vidt forskjellige hovedpersonene: Yasuke er en brautende samurai som denger fiender med katana og klubbe, mens shinobien Naoe ligger tettere opp mot den mer tradisjonelle snikingen i Assassin's Creed er kjent for. Dynamiske årstider og muligheten til å bytte figur når som helst er blant de største nyhetene, i det som loves å være et nytt, enormt åpen verden-spill tro mot Origins, Valhalla og Odyssey.

Les mer om Assassin's Creed Shadows i nyhetsartikkelen »

Siste fra forsiden