Valorant på PS5 og Xbox

Valorant kommer til PlayStation 5 og Xbox Series X/S

Skreddersys for konsollene.

Valorant.
Riot Games

Valorant, det populære PC-skytespillet fra Riot Games, kommer til PlayStation 5 og Xbox Series X/S. Nyheten ble avduket under fredagens Summer Game Fest, i tandem med en rekke andre store spillnyheter.

En endelig slippdato er ikke klar, men spillet får en begrenset betatest 14. juni. Dersom man ønsker å delta, kan man melde sin interesse på nettsidene til Riot.

I likhet med PC-versjonen blir Valorant gratis på konsollene. Spillet kan sees på som en slags blanding av Counter-Strike og Overwatch. To lag på fem kjemper mot hverandre, der ett av lagene skal plassere ned en slags bombe, mens det andre laget skal hindre dem. Hver spiller kan velge mellom forskjellige agenter med forskjellige ferdigheter.

Les alle nyhetene om spillene som vises i sommer »

Skreddersys for konsollene

Spillsjef Arnar Gylfason forteller at konsollversjonen av Valorant skrus om for å passe formatet bedre. Derfor blir det heller ikke mulig å spille sammen med PC-publikumet.

Valorant ser temmelig likt ut på konsoll.
Riot Games

Hovedkjernen i opplevelsen skal likevel være intakt, og både konsollversjonen og PC-versjonen skal få samkjørte oppdateringer i tiden fremover.

– Det var viktig for oss at Valorants kjerne, det konkurransedrevne gameplayet, måtte føles naturlig med en kontroller; og vi – dersom vi ikke greide å levere dette – måtte være forberedt på å ikke gjennomføre det. Vi håper at vi har fått det til, men til syvende og sist er det spillerne som bestemmer, sier Arnar Gylfason i pressemeldingen.

Valorant fikk i fjor en norsk agent. Vi slo da av en prat med den norske stemmeskuespilleren.

Siste fra forsiden