Deadlock i Valorant er norsk

Valorant får norsk agent

Norske Deadlock er en Sentinel som har stålkontroll på slagmarken.

Under Valorant Champions Tour-finalen natt til søndag trakk Riot Games sløret av den neste spillbare agenten til Valorant. Og denne gangen frir spillet til den norske folkesjela.

Apropos norsk stolthet: Visste du at et av verdens første grafiske MMO-spill ble utviklet i Norge »

Nye Deadlock er Valorants første norske agent – en Sentinel som setter opp høyeknologieske nanotråder på kampmarken. Med dem stikker hun kjepper i hjulene for motstanderlaget på forskjellige måter.

Du kan se en snutt om Deadlock øverst.

Konseptkunst for Deadlock.
Riot Games

– Målet med Deadlock var å lage en agent for spillere som ønsker å holde posisjonen sin med utstyr på en mer aktiv måte, i motsetning til å måtte sette opp utstyret på forhånd. Vårt håp er at dette appellerer til spillere som liker å basere og finpusse strategi og reaksjoner basert på informasjonen de får om motstanderne, sier spilldesigner Alexander Mistakidis om den nye agenten.

I likhet med andre Valorant-agenter har Deadlock fire forskjellige ferdigheter som hun kan bruke i kampene:

  • GravNet (C) – en kastegranat som detoneres når den lander, og som tvinger motspillerne til å «crouche» og bevege seg sakte
  • Sonic Sensor (Q) - en sensor som skytes ut, og som forvirrer fiender som lager lyd innenfor sensorområdet
  • Barrier Mesh (E) - en skive som kastes foran Deadlock. Når den lander, genererer disken barrierer fra utskytingspunktet. Disse blokkerer fiender fra å bevege seg
  • Annihilation (X) - et våpen som utløser en klynge med nanotråder som fanger den første fienden de kommer i kontakt med. Fienden som fanges trekkes langs nanotråden. Dersom de ikke kommer seg fri, dør de når de når endepunktet til tråden. Nettet kan ødelegges.

Nesten helnorsk episode-trailer

Deadlock slippes i tandem med Episode 7 - Act 1 for Valorant 27. juni. Da slippes også et nytt «battle pass» der man som vanlig kan punge ut for å låse opp stæsj til spillet mens man spiller, eller bare plukke opp gratisbitene underveis.

Som vanlig har Riot sluppet en trailer som setter tonen for det nye kapittelet i historien til skytespillet. Og for å gjøre Deadlock (og en Svalbard-tur) mer autentisk har de denne gangen hyrt inn norske stemmeskuespillere som snakker norsk – sjelden kost i spillverdenen. Denne traileren ser du nedenfor.

Valorant er et gratis-skytespill fra League of Legend-selskapet Riot Games, og kan sees på som en slags blanding av Counter-Strike og Overwatch. To lag på fem kjemper mot hverandre, der ett av lagene skal plassere ned en slags bombe, mens det andre laget skal hindre dem. Hver spiller kan velge mellom forskjellige agenter med forskjellige ferdigheter.

Se et knippe bilder av den nye agenten og hennes ferdigheter nedenfor.

LES OGSÅ: Dette norske romkampspillet ble spilt av NASA-ansatte på 90-tallet »

Siste fra forsiden