Valorant Champions - NAVI - Snus

Ble straffet for snusbruk i Valorant-VM

Valorant-laget til NAVI fikk smekk på labben etter at en av spillerne tok seg en pris på scenen.

NAVIs Valorant-lag.
Colin Young-Wolff/Riot Games

Nå i august arrangerer Riot Games verdensmesterskapet i Valorant i Los Angeles, der de 16 beste lagene fra de forskjellige regionene møtes for å kjempe om VM-tittelen. Gruppespillet er snart ferdig, med kun dager igjen til de åtte sluttspillagene er spikret.

Alt har likevel ikke gått helt smurt. I kampen mot DRX fikk NAVI mistet en timeout på det første kartet av dommerne. Grunnen var at den ukrainske NAVI-spilleren Kyrylo «ANGE1» Karasov tok seg en pris suns på scenen. Det melder Dexerto.

NAVI-trener Erik «d00mbr0s» Sandgren bekreftet i en melding på X (tidligere Twitter) at straffen skyldtes tobakksbruken, men har siden slettet meldingen. Riot Games har selv ikke kommentert hendelsen.

Vel å merke nevnes det i regelverket til Valorant Champions-mesterskapet at bruk av tobakk og nikotinprodukter ikke er lov i spillerområdet, så at tobakksbruken får følger for laget er godt innafor.

NAVI endte opp med å take 2-1 mot DRX, og kom med det på andreplass i gruppespillet. Dermed må de spille en avgjørende kamp 12. august for å se om de får bli med videre til sluttspillet.

For øyeblikket ser tabellen slik ut:

Skjermbilde av tabellen fra Liquipedia.

Valorant Championship-sluttspillet fortsetter frem til finalen 26. august, og kampene kan sees på Twitch.

LES OGSÅ: Norske Nora er stemmeskuespilleren bak Deadlock »

Forsøk på innstramming i Norge

Her i Norge er snusbruk relativt utbredt. Ifølge SSB snuser om lag 15 prosent av nordmen over 16 år fast. 5 prosent snuser av og til. Enkelte typer snus er skadelig for helsa på flere måter, og knyttes blant annet til økt risiko for kreft og tilbaketrekning av tannkjøttet.

I år har regjeringen lagt frem flere forslag til å stramme inn på snus- og tobakksbruken i Norge. Blant annet foreslår de å forby nettsalg av tobakksvarer og e-sigaretter, som et tiltak mot ukontrolert import og salg til mindreårige.

Ifølge VG vurderte også regjeringen og helseminister Ingrid Kjerkol (Ap) å forby salg av smakstilsatt snus, samt å stoppe alt salg til dem som er født etter en viss dato. Dette ble ikke nevnt i folkehelsemeldingen som ble lagt frem i mars, så det ser ut som om det ble med vurderingen.

LES OGSÅ: Helsedirektoratet anbefaler å droppe all skjermtid for de minste barna »

Siste fra forsiden