Skjermtid Helsedirektoratet

Helsedirektoratet anbefaler å droppe all skjermtid for de minste barna

Anbefaler også at barn mellom to og fem år kun bruker én time foran skjerm per dag.

Barn som spiller iPad.
138 - Who's iPad is it? by MellieRene4 is marked with CC BY-NC 2.0.

Helsedirektoratet har mandag lagt frem nye nasjonale råd for fysisk aktivitet, melder NTB (via Aftenposten). Rådene er i stor grad basert på de Verdens helseorganisasjon la frem for et par år siden, men med endringer for det norske publikumet.

De nye rådene oppfordrer foreldre til å begrense skjermtiden til barn betraktelig. For barn opp til to år frarådes all skjermtid, mens barn mellom to og fem år bør greie seg med én time skjermtid daglig.

– Et viktig poeng for oss er at skjermen ikke bør brukes som barnevakt, fordi det å sette barna foran en skjerm slik at de passiviseres over lengre tid, ikke er gunstig, uttaler helsedirektør Bjørn Guldvog til NTB.

Guldvog påpeker likevel at Helsedirektoratet ikke mener at det er skadelig med litt skjermtid for barna, men oppfordrer til en balanse som inkluderer fysisk aktivitet og sosial kontakt.

Anbefalingen for eldre barn og unge er å begrense passiv skjermtid på fritiden.

LES OGSÅ: Kina innfører enda strengere begrensninger for spilling »

Vil at alle øker fysisk aktivitet

Ellers anbefaler direktoratet at barn mellom ett og fem år har tre timer med fysisk aktivitet om dagen – opp fra et tidligere råd om minst én time om dagen.

Generelt sett anbefaler Helsedirektoratet mer fysisk aktivitet for alle aldersgrupper, etter at Folkehelserapporten til Folkehelseinstituttet i fjor viste at man ikke klarer å oppnå rådene for fysisk aktivitet desto eldre man blir. Voksne er verst, der kun 30 prosent klarer å følge anbefalingene om fysisk aktivitet.

Tencent innførte i fjor ansiktsgjenkjenning i sine spill i Kina.
For å hindre at barn spilte når de ikke har lov »

Siste fra forsiden