Valorant Champions 2023

Ble første kvinnelige trener til å vinne en e-sportturnering på toppnivå

Christine «Potter» Chi ledet EG til seier i Valorant-VM.

Christine "potter" Chi poserer med pokalen etter å ha gått av med seieren i finalene i Valorant Champions i Los Angeles.
Colin Young-Wolff/Riot Games

Evil Geniuses gikk søndag seirende ut av verdensmesterskapet i Valorant, kalt Valorant Champions 2023. Laget ble det første fra Nord-Amerika til å vinne den prestisjetunge turneringen, og skrev seg samtidig inn i historiebøkene for innsatsen til sin trener.

Christine «Potter» Chi ble nemlig første kvinne til å lede et lag til seier i en e-sportturnering på toppnivå. Det melder nettstedene Dexerto og Defector.

Artikkelen fortsetter nedenfor.

«Potter» tok på seg jobben som EGs hovedtrener sommeren 2021, der hun har vært med gjennom flere utskiftinger av spillertroppen. Veien til toppen har vært lang, og tidligere i år så det mørkt ut.

Laget snublet seg gjennom den innledende delen av kvalifiseringen for Valorant Champions 2023. Så begynte snuoperasjonen, og ved siden av en billett til årets største Valorant-turnering tok EG en overraskende andreplass under Masters Tokyo i juni.

Under Valorant Champions så «Potter»s lag ut til å ha møtt sine overmenn i Paper Rex. Takket være regler om dobbeltutslag fikk EG imidlertid en ny sjanse, og kom seg til finalen der de til slutt tok seieren med sifrene 1-3.

Norge var for øvrig representert i Valorant Champions ved Emir «rhyme» Muminovic. Han spiller for laget Giants, som ble slått ut i gruppespillet.

LES OGSÅ: Ble straffet for snusbruk i Valorant-VM »

Siste fra forsiden