Glem mini-SNES – denne er «ekte vare»

Super Nt er en «fullverdig» Super Nintendo i ny drakt.

Super Nt.
Analogue

Nylig har vi som kjent fått gjensyn med gamle konsoller i form av Nintendo Classic Mini og en tilsvarende Super Nintendo-variant, men begge disse er emulatorbaserte maskiner som ikke byr på den helt autentiske opplevelsen. De mest ihuga retrofantastene kan imidlertid nå sikre seg en gjenoppstått Super Nintendo som leverer «ekte varer».

Som Eurogamer melder har selskapet Analogue nå kunngjort sin Super Nt, en konsoll som benytter de ekte, originale Super Nintendo-kassettene i stedet for en emulatorbasert løsning. Målet har vært å lage en konsoll som mer eller mindre spiller av Super Nintendo-spill med samme nøyaktighet som en opprinnelig Super Nintendo, og ifølge Analogue har de brukt uhorvelig mye tid på å teste at konsollen er kompatibel med hele spillbiblioteket.

For moderne TV-er

Da kan man selvsagt spørre seg om hva som skiller konsollen fra den vanlige Super Nintendo-konsollen, men svaret på det er at maskinen blant annet er tilpasset moderne TV-er og kjører altså 1080p-signaler på en moderne TV via HDMI.

Her kan du se en demonstrasjon i form av det kjente rollespillet Chrono Trigger som kjøres på Super Nt.

Produsenten skryter av av dette gjør at pikslene ser «sylskarpe» ut for skikkelig klare bilder. Samtidig skal maskinen gi null «input lag», som betyr at responsen skal være lik originalversjonen av konsollen – i motsetning til emulatorbaserte utgaver av maskinen. Lydkvaliteten skal også være på topp.

Ellers kommer maskinen med trådløs kontroll i ulike varianter, spesiallaget av retrokonsollprodusenten 8bitdo, men disse må bestilles i tillegg. Denne kontrolleren kommer også med en Bluetooth-mottager som plugges inn i kontrollerinngangen, noe som gjør at man kan bruke en hvilken som helst Bluetooth-kontroller. Foretrekker du PlayStation 4-kontrolleren, eller Nintendo Switchs Pro Controller, er det bare å bruke dem i stedet. Foretrekker du dine gamle kablede Super Nintendo-kontrollere, e det bare å plugge dem inn i konsollen.

Den kommer også med en universell strømforsyning som gjør at den man brukes i hele verden, og konsollen er regionsfri slik at man kan bruke kassetter fra hvor som helst.

Super Nt kan forhåndsbestilles nå på hjemmesiden til en pris på 190 dollar, cirka 1500 kroner, pluss moms og frakt. Produsenten sender også til Norge. Selve salget skal starte i februar neste år, men uten at en konkret dato foreligger. Les mer på produktsiden.

Leste du vår test av mini-SNES?

Siste fra forsiden