GoldenEye 2 og Black 9 forsinkes

Electronic Arts sine testere var ikke fornøyde med det de fikk oppleve i GoldenEye 2, og spillet deler dermed samme skjebne som Black 9, fra Taldren.

Det er nettstedet Spong som forteller at utviklingen av Electronic Arts sitt neste James Bond-spill, som antakeligvis får navnet GoldenEye 2, har fått et kraftig tilbakeslag. Spillet ville la deg spille som flere av de kjente Bond-fiendene (og ikke James Bond selv), og den anonyme kilden som Spong har snakket med har fortalt at dette var noe testerne ikke likte.

Spillet har nylig blitt sendt til såkalt "fokus-testing", det vil si at en gjeng folk som ikke er profesjonelle spilltestere (men som er representative for de gruppene som spillet skal selges til) tar en titt på spillet for å se om de liker det. Det var spesielt den yngre gruppen av fokustestere som rett og slett ikke forstod konseptet. Ideen om et James Bond-spill der du ikke fikk kontrollere James Bond virket ikke logisk for dem.

Hva som skjer nå er uklart, men Electronic Arts har tilbakekalt all "preview"-kode av spillet, noe som kan tyde på at de vil gjøre store endringer med konseptet, og at "preview"-koden som de nylig har sendt ut til diverse blader derfor ikke vil være representativt for det ferdige spillet. Dette betyr sannsynligvis store forsinkelser.

GoldenEye 2 er ikke det eneste spillet som går en uviss fremtid i møte. Utviklingen av Taldren sitt spennende skytespill Black 9 har også vist seg problematisk, og i dag postet administratorene på selskapet sitt forum en kort beskjed hvor de fortalte at utviklingen er stoppet, men at de håper å kunne gjenoppta den om kort tid. Det ble ikke sagt noe om grunnen til at spillet ikke lenger er under utvikling.

Black 9 er et skytespill som foregår i fremtiden og inneholder sterke snike-elementer, samt karakterutvikling av den typen som er vanlig i rollespill. Dette har fått mange til å sammenlikne spillet med Deus Ex. Spillet foregår i tredjeperson, og er bygget på Unreal-motoren.

Black 9 skal etter planen komme til Xbox og PC. Hvilke plattformer GoldenEye 2 kommer til er ikke offentliggjort enda, men de fleste antar det i alle fall er snakk om PS2 og Xbox.

Siste fra forsiden