Grand Theft Auto V har nådd gedigen salgsmilepæl

Har blitt det tredje mestselgende spillet noensinne.

Take Two

Det begynner å bli en stund siden Rockstars stortittel Gran Theft Auto V landet på markedet, og siden den gang har spillets popularitet holdt seg bemerkelsesverdig stabil. Nå melder utgiveren om en ny, gigantisk milepæl, skriver blant andre VentureBeat.

I forbindelse med presentasjonen av sine seneste kvartalsresultater kunngjorde nemlig Rockstar-eieren Take-Two at Grand Theft Auto V nå har blitt distribuert i solide 90 millioner eksemplarer siden lanseringen.

Take Two

Selger raskere enn tidligere

Så sent som i november i fjor kunngjorde Take-Two at spillet hadde solgt i 85 millioner eksemplarer, så fem millioner nye kopier har altså blitt revet bort fra hyllene bare i løpet av de siste få månedene.

Om man går tilbake til mai fjor lå tallet på 80 millioner solgte kopier, så det betyr med andre ord at salget faktisk har akselerert kraftig den seneste perioden. Det er ikke verst for et spill som tross alt kom ut i september 2013, cirka fire og et halvt år siden. At spillet kom i en oppusset utgave til dagens konsollgenerasjon litt senere hjalp selvsagt godt på, og har nok ført til at svært mange kjøpte spillet to ganger.

Dermed har spillet også konsolidert tredjeplassen på listen over de mest solgte dataspillene noensinne, som spillet inntok sist kvartal, bak Tetris og Minecraft. Gran Theft Auto V, i tillegg til Grand Theft Online, var for øvrig de viktigste årsakene til at Take-Two kunne rapportere om gode resultater det seneste kvartalet.

Red Dead Redemption 2 blir nok også en suksess for selskapet: Nå vet vi litt mer om spillet takket være en ny lekkasje »

Siste fra forsiden