Rocket League Championship Series

«gReazy» videre til sluttspill i Rocket League-verdensmesterskapet

Nordmannens lag tok en sterk andreplass i den europeiske kvalifiseringen.

Skjermbilde/RLCS

Marius «gReazy» Ranheim og resten av Flipside Tactics kvalifiserte seg søndag til sluttspillet i verdens største Rocket League-turnering – Rocket League Championship Series (RLCS).

Flipside Tactics (fra venstre): «Kuxir97», «gReazy» og «Markydooda». Her etter fjorårets RLCS-seier.
Skjermbilde/RLCS

Nordmannens lag endte på en sterk andreplass i Europa, og setter nå kursen mot Los Angeles. Der venter de beste lagene fra Europa, Nord-Amerika og Oseania i en avsluttende LAN-turnering, som avholdes 2. til 4. juni.

Vanskelig sesong

Etter seier i RLCS sesong 2 i fjor begynte Fllipside forsvaret av verdensmestertittelen i begynnelsen av mars. «gReazy», Mark «Markydooda» Exton og Francesco «Kuxir97» Cinquemani startet som favoritter, men den europeiske kvalifiseringen ble slettes ikke en enkel affære.

Med fire seire og tre tap havnet gutta på tredjeplass ved endt sesong, og måtte spille play-off for å ta seg videre til LAN. Motstanderen ble Resonant Esports, som beseiret Flipside i sesongens aller siste kamp, og en stund så det ut til at historien skulle gjenta seg.

På stillingen 1-3 i serien på best av syv kamper økte «gReazy» imidlertid nivået et par hakk, og serverte det ene blinkskuddet etter det andre. Mye takket være nordmannens storspill klarte Flipside å rette opp skuta, og med endelig seier 4-3 var sluttspillbilletten sikret.

Flipside tok seg til en sterk andreplass i Europa.
RLCS

Kampen om Europa

Med de fire beste lagene i Europa klare for LAN, gjenstod det kun å kåre den europeiske mesteren. I semifinalen ventet overraskelseslaget The Leftovers, som også hadde slått Flipside tidligere i sesongen.

Igjen så det mørkt ut for nordmannens lag, men etter å ha ligget under 0-2 vant de fire strake kamper og karret seg videre til finalen. Dermed var det duket for en reprise av fjorårets RLCS-finale mot Mock-It Esports. Det vil si, i hvert fall på papiret.

Siden det forrige verdensmesterskapet hadde Mock-It-organisasjonen ryddet hus, og stilte med et fullstendig nytt lag til RLCS 3. Laget fikk en svak start på sesongen, men solid spill i de siste rundene sikret dem en femteplass. Mock-It slo Gale Force Esports i sin play-off-kamp, før de like greit danket ut forhåndsfavoritter Northern Gaming i den europeiske semifinalen.

Slik blir sluttspillet i Los Angeles om en snau måned.
Skjermbilde/RLCS

Heller ikke den regjerende verdensmesteren greide å stå imot presset fra Mock-It, og etter seks kamper måtte Flipside se seg slått. Dermed endte «gReazys» lag på en andreplass – et meget sterkt resultat med tanke på lagets noe skuffende prestasjoner i årets sesong.

Les også
Anmeldelse: Rocket League

Andreplassen betyr også at Flipside er automatisk kvalifisert for RLCS sesong 4.

Ved siden av Mock-It, Northern og Leftovers får Flipside selskap i Los Angeles av NRG Esports, Atelier, Selfless Gaming og Denial Esports fra Nord-Amerika. I tillegg kommer de to beste lagene fra Oseania, men hvilke det blir er enda ikke avgjort.

Har du enda ikke prøvd Rocket League?
Ifølge vår anmelder er spillet akkurat slik fotball bør være »

Siste fra forsiden