Gutten bak Floss-dansen trekker Epic for retten

Stadig flere er misfornøyde med at Fortnite bruker dansetrinnene deres uten tillatelse.

YouTube/Gamer.no

Backpack Kid, eller Russel Horning som han egentlig heter, har føyd sitt navn til den stadig voksende listen over dansere som saksøker Fortnite-utvikler Epic Games. Det melder blant annet Polygon.

Se Floss-dansen fremført i Fortnite og av Backpack Kid. (Video: GameDreamerX1)

Horning ble verdenskjent da han fremførte Floss-dansen sammen med Katy Perry under en episode av Saturday Night Live. Dansen ble inkludert i Fortnite mot slutten av 2017, men som i flere andre tilfeller skal Epic aldri ha spurt om tillatelse til å bruke den.

I en uttalelse til nettstedet TMZ forteller Horning at han ikke er ute etter å tjene seg rik på søksmålet. I stedet er det hans mor og manager som mener at Fortnite-skaperen utnytter unggutten, og det er de som tar seg av prosessen og er drivkraften bak.

En stadig voksende liste

Dermed er antall kjente dansesøksmål mot Epic oppe i tre. Tidligere denne uken meldte vi om at Fresh Prince of Bel Air-skuespiller Alfonso Ribeiro også har trukket utvikleren for retten, mens det var rapperen 2 Milly som startet bølgen etter at hans Milly Rock-dans dukket opp i Fortnite.

Tradisjonelt sett har det vært vanskelig å stadfeste eierskap til dansetrinn, da det kan være komplisert å bevise hvem som fant dem opp. Horning jobber riktignok med å sikre seg opphavsrett på Floss-dansen, i likhet med hva Ribeiro gjorde med sin Carlton-dans.

Epic har ikke kommet med noen uttalelse, da selskapet ikke ønsker å kommentere pågående rettssaker.

Les også: Fullt kaos da Fortnite introduserte supersverd før millionturnering »

Siste fra forsiden