Gutten bak Floss-dansen trekker Epic for retten
(Montasje: YouTube/Gamer.no)

Gutten bak Floss-dansen trekker Epic for retten

Stadig flere er misfornøyde med at Fortnite bruker dansetrinnene deres uten tillatelse.

Backpack Kid, eller Russel Horning som han egentlig heter, har føyd sitt navn til den stadig voksende listen over dansere som saksøker Fortnite-utvikler Epic Games. Det melder blant annet Polygon.

Se Floss-dansen fremført i Fortnite og av Backpack Kid. (Video: GameDreamerX1)

Horning ble verdenskjent da han fremførte Floss-dansen sammen med Katy Perry under en episode av Saturday Night Live. Dansen ble inkludert i Fortnite mot slutten av 2017, men som i flere andre tilfeller skal Epic aldri ha spurt om tillatelse til å bruke den.

I en uttalelse til nettstedet TMZ forteller Horning at han ikke er ute etter å tjene seg rik på søksmålet. I stedet er det hans mor og manager som mener at Fortnite-skaperen utnytter unggutten, og det er de som tar seg av prosessen og er drivkraften bak.

En stadig voksende liste

Dermed er antall kjente dansesøksmål mot Epic oppe i tre. Tidligere denne uken meldte vi om at Fresh Prince of Bel Air-skuespiller Alfonso Ribeiro også har trukket utvikleren for retten, mens det var rapperen 2 Milly som startet bølgen etter at hans Milly Rock-dans dukket opp i Fortnite.

Tradisjonelt sett har det vært vanskelig å stadfeste eierskap til dansetrinn, da det kan være komplisert å bevise hvem som fant dem opp. Horning jobber riktignok med å sikre seg opphavsrett på Floss-dansen, i likhet med hva Ribeiro gjorde med sin Carlton-dans.

Epic har ikke kommet med noen uttalelse, da selskapet ikke ønsker å kommentere pågående rettssaker.

Les også: Fullt kaos da Fortnite introduserte supersverd før millionturnering »

Kommentarer (30)

Forsiden akkurat nå

Til toppen