«Fresh Prince i Bel Air»-skuespiller saksøker Fortnite for å ha stjålet dansen hans

«Carlton» er på krigsstien.

Alfonso Ribeiro er ikke begeistret over at Fortnite har kopiert dansen hans.
Skjermdump/YouTube, Wikipedia

De karakteristiske dansene i Fortnite har blitt så kjente at flere av dem har funnet veien inn i populærkulturen, men nå kan det se ut til at utviklerne har tatt seg litt store friheter når det gjelder inspirasjonskildene til disse dansene.

Som magasinet TMZ rapporterer har nemlig en kjent komiskuespiller nå saksøkt Fortnite-utvikleren Epic for å stjålet en dans han selv hevder å ha skapt.

Etterligner Carlton-dansen

Personen det dreier seg om heter Alfonso Ribiero, mannen bak figuren Carlton i komiserien Fresh Prince i Bel Air, som også har rullet over norske skjermer.

Carlton-figuren var kjent for en spesiell, humoristisk dans, som oftest til tonene av It's Not Unusual av Tom Jones. Det er altså denne dansen Fortnite skal ha stjålet, ifølge Ribiero. Skuespilleren skal være i ferd med å sikre seg opphavsrett på dansen.

I Fortnite kalles dansen Fresh Emote og skal ha blitt lagt til spillet i januar. I videoer av dansene som man kan se blant annet på YouTube kommer det frem at Fresh Emote og Carlton-dansen er mer eller mindre identiske.

– Epic har har rekordprofitt fra nedlastbart innhold i spillet, inkludert emotier som Fresh. Likevel har Epic unnlatt å kompensere eller be om tillatelse fra Mr. Ribeiro for bruken av hans ikoniske, intellektuelle eiendom, sa skuespillerens advokat i en uttalelse til TMZ.

Saksøker også NBA 2K

Ribiero har for øvrig også saksøkt spillutgiveren 2K Games for å ha stjålet en annen dans i spillet NBA 2K. Også i det søksmålet dreier det seg om en dans fra Fresh Prince i Bel Air, men en annen enn den som Fortnite-saken handler om.

Dette er ikke første gangen Epic og Fortnite har blitt saksøkt. Tidligere har blant andre PUBG rettet søksmål mot spillet med bakgrunn i likheten med deres eget Battle Royale-spill, men dette søksmålet ble senere droppet.

Under ser du et par videoer som sammenligner Carlton-dansen og Fresh Emote-dansen fra Fortnite.

Les også: Ekstreme tall for Fortnite: Har nå over 200 millioner spillere »

Les også
Telialigaen lanserer ny turneringssatsing i FIFA og Fortnite kalt Hjemmebane

Siste fra forsiden