PUBG droppet plutselig søksmålet mot Fortnite Battle Royale

PUBG Copr, Epic Games, montasje Gamer.no

PUBG og Fortnite Battle Royale er to av de mest populære spillene i verden for øyeblikket, og i mai ble rivaliseringen mellom de to spillene også dratt inn i rettssalen etter at førstnevnte saksøkte Fortnite for det de mente var litt for mange likhetstrekk. Nå er søksmålet plutselig trukket, melder Bloomberg.

PUBG Corp. bekreftet at de har sendt et brev til Epics advokater tidligere denne uken hvor de gjorde det klart at de trekker søksmålet mot Fortnite-utvikleren. Selskapet oppga ingen grunn, og ingen av selskapene har kommentert saken ytterligere.

Selv om ingen offisielle årsaker er oppgitt kan bakgrunnen være at de to selskapene har noen viktige, felles interesser som muligens påvirket avgjørelsen om å trekke søksmålet.

Samme deleier

Epic Games

For det første har det store, kinesiske spillselskapet Tencent Games eierinteresser i både Bluehole, selskapet som eier PUBG Corp., og i Fortnite-utviikleren Epic Games. I tillegg bruker PUBG spillmotoren Unreal Engine, som er utviklet av Epic Games.

Utviklerne av PlayerUnknown's Battlegrounds hintet allerede i forbindelse med lanseringen av Fortnite Battle Royale om at det kunne vært interessant å saksøke konkurrenten. Saken handlet om at spillet ble markedsført som et PlayerUnknown's Battlegrounds-aktig spill, og utviklerne var bekymret over likheter i det grafiske grensesnittet, selve spillet og hvordan det er strukturert.

PUBG økte raskt i popularitet etter lanseringen i fjor, og oppnådde blant annet Steam-rekorder etter relativt kort tid. Spillet fikk skarp konkurranse fra Fortnite Battle Royale, som kjapt tok innpå PUBG i antall spillere. Den siste tiden har PUBG innført flere Fortnite-aktige funksjoner, som midlertidige moduser og tilskuerfunksjon.

Les også: PUBG feirer 400 millioner spillere med rabatt på Steam »

Siste fra forsiden