PUBG

PUBG har mistet over 80 prosent av Steam-spillerne

Sterk nedgang det siste året.

Bluehole

PlayerUnknown's Battlegrounds var en av de definerende titlene i Battle Royale-sjangeren, men spillet har fått sterk konkurranse fra blant andre Fortnite og dalt kraftig siden lanseringen.

Nå viser det seg at nedgangen i spillets popularitet muligens er større enn mange hadde ventet, som blant andre PCGamesN rapporterte nylig.

Ifølge tallene hos Steamcharts hadde PUBG i snitt 287 133 samtidige spillere i oktober måned. Til sammenligning hadde spillet hele 1 584 886 samtidige spillere i snitt i januar 2018, som var spillets beste måned.

82 prosent nedgang

Bluehole

Det betyr at PUBG har mistet cirka 82 prosent av Steam-spillerne sine på 22 måneder. Tallene hos Steamcharts viser at antallet spillere har sunket så å si hver eneste måned siden januar 2018.

Spillet fikk for ordens skyld sin fulle lansering måneden før, i desember 2017.

Vel å merke tar ikke tallene med mobilspillere, de som spiller gratisvarianten PUBG Lite eller kinesiske spillere som ikke bruker Steam, så det er ikke en helt nøyaktig evaluering av statusen til spillet. Men når det kommer til betalende PUBG-spillere er det en tydelig nedgang.

Utvikleren fortsetter stadig med oppdateringer, og nylig ble den store 5.1-oppdateringen sluppet med mange nyheter – deriblant muligheten til å kaste diverse gjenstander.

Oppdateringen ser imidlertid ikke ut til å ha hjulpet nevneverdig på spillertallet hittil.

En av PUBGs argeste konkurrenter er det relativt unge spillet Apex Legends, som har hatt en meget solid vekst og nå kommet opp i totalt 70 millioner spillere, mens markedslederen Fortnite ligger på rundt 250 millioner spillere til sammen.

Les også: Fortnite-profil lagde juksevideo – ble utestengt på livstid »

Siste fra forsiden