Playerunknown's Battlegrounds

PUBG doblet antall samtidige PC-spillere på sin første gratisdag

Over 668 000 kastet seg på «free to play»-varianten.

Playerunknown's Battlegrounds – også kjent som PUBG, PUBG: Battlegrounds eller Playerunknown's Battlegrounds Battlegrounds – ble onsdag offisielt gratis å spille. Alle som vil kan laste ned spillet og gå løs på battle royale-opplevelsen uten å betale en krone – et tilbud mange allerede har benyttet seg av.

Nå er det gratis å spille PUBG på både PC og konsoll.
KRAFTON Inc.

I løpet av dets første gratisdag nådde PUBG en topp på 668 706 spillere, ifølge nettstedet SteamDB. Til sammenligning hadde spillet på det meste 366 455 samtidige spillere i løpet av de siste tre månedene.

Selvfølgelig er det enda et stykke opp til spillerrekorden på 3 257 248. Den ble satt 11. januar 2018, omtrent tre uker etter at spillet forlot early access. Det er imidlertid en solid start på nye PUBG, og tiden vil vise hvor lenge spillerne blir værende denne gangen.

«Free to play»-versjonen gir eiere tilgang på vanlige battle royale-kamper og nesten alt PUBG har å by på. De som vil ha den fulle pakka må imidlertid oppgradere til Battlegrounds Plus, som blant annet gir tilgang på rangerte kamper, raskere opptjening av erfaringspoeng og mer detaljert spillerstatistikk.

Battlegrounds Plus koster 13 dollar for nye spillere. De som allerede eide PUBG før overgangen blir oppgradert automatisk, og får i tillegg en liten ladning med kosmetikk som takk.

LES OGSÅ: DICE jobber visstnok med battle royale-variant for Battlefield 2042 »

Siste fra forsiden