PUBG - recall

Et PUBG-mirakel: Nå får man bringe lagkamerater tilbake fra de døde

Riktignok bare på utvalgte kart.

Krafton

Playerunknown's Battlegrounds – eller PUBG: Battlegrounds som det nå heter – spilte en sentral rolle i å løfte battle royale frem i lyset i 2017. Siden den gang har andre spill introdusert nye og spennende ideer, og PUBG har blitt hengende etter på flere områder som har blitt standard for sjangeren.

Nå skal den gamle traveren omsider ta steget inn i 2020-årene, med introduksjonen av den såkalte «recall»-funksjonen.

PC-spillere kan prøve den nye oppdateringen på PUBGs testservere nå.
Krafton

Med recall kan man bringe lagkamerater tilbake fra de døde. Alt man trenger å gjøre er å plukke opp en «blue chip» fra sin falne medspiller og bringe den til en recall-stasjon. Så kommer spilleren tilbake med neste fly.

PUBG har tidligere prøvd seg med en såkalt «comeback arena», der døde spillere kan kjempe for en sjanse til å vende tilbake til kampen. Med recall ønsker utvikleren i stedet å tilby en løsning som fremmer samarbeid og som fortsetter å være tilgjengelig lenger ut i kampen.

– Vi introduserer det nye recall-systemet, som er designet for å lette litt på frustrasjonen spillere føler når de dør i en [duo- eller squad-kamp], skriver utvikleren på sine nettsider.

Recall funker bare på Erangel, Miramar og Deston og er tilgjengelig frem til og med den sjette sirkelen.

Flere endringer

Den store oppdateringen skal lanseres morgenen 17. mai, og bringer også med seg en rekke andre justeringer til spillopplevelsen.

For eksempel blir det mulig å slenge spillere som har svimt av inn i biler. Dermed kan man kjøre dem i sikkerhet før man plukker dem opp igjen, eller man kan kidnappe svimeslåtte motspillere.

Artikkelen fortsetter under Twitter-meldingen.

Videre mister man mindre helse ved å ligge helt stille mens man er slått ut. Altså må man vurdere hvorvidt man har nok helse til å krabbe seg i sikkerhet eller om det er best å bli liggende.

En ny sikkerhetsfunksjon skal også hindre spillere i å hoppe ut av biler i høy fart. Går bilen i over 60 kilometer i timen dukker det opp en timer som varer i tre sekunder før man kan hive seg ut døra. Slutt på å lure lagkamerater til å tute med F-knappen, med andre ord.

Til slutt lokker oppdateringen med et nytt klansystem. Spillere tjener mer spillvaluta ved å spille sammen med klanmedlemmer, og ved å spille nok sammen får man låse opp diverse navneskiltkosmetikk.

Du kan lese mer om Clan-systemet og andre endringer via PUBGs nettsider.

LES OGSÅ: Call of Duty-spillere ikke imponert over «pay-to-win»-kostyme »

Siste fra forsiden