PUBG saksøker Fortnite

Utviklerne mistenker at Fortnite Battle Royale rett og slett ligner for mye.

PUBG Copr, Epic Games, montasje Gamer.no

Allerede i forbindelse med lanseringen av Fortnite Battle Royale hintet utviklerne av PlayerUnknown's Battlegrounds om at det kunne vært interessant å saksøke konkurrenten. Nå skriver Korea Times at de har gjort det.

I likhet med skandalen rundt Synnøves Jarlsberg-inspirerte ost går noe av saken på at spillet reklameres som et PlayerUnknown's Battlegrounds-aktig spill. Utviklerne er også bekymret over likheter i det grafiske grensesnittet, selve spillet og hvordan det er strukturert.

Foreløpig er det kun en sak i Sør-Korea, hvor PlayerUnknown's Battlegrounds utvikles. Søksmålet kommer kort tid etter at Fortnite-utvikleren Epic Games har signert en avtale med koreanske datakaféer, en betydelig del av den koreanske spilløkonomien, om å introdusere spillet der. Sakens utspill kan imidlertid ende opp med å få betydning for begge spill og sjangeren som sådan over hele verden.

Massiv spilltrend

Battlegrounds i farta.
Mikkjel Lønning/Gamer.no

Battle Royale-sjangeren i seg selv er oppkalt etter en japansk film hvor en gruppe mennesker på et isolert sted må drepe hverandre til bare én står igjen. Spillet begynte opprinnelig også som en DayZ-modifikasjon, men det var først da designeren Brendan Greene slo seg sammen med et sør-koreansk studio at konseptet eksploderte i form av PlayerUnknown's Battlegrounds. Det var ikke bare et av fjorårets desidert mest populære spill, men slo også rekorder på Steam for flest spillere samtidig på nett.

Suksessen har det siste året imidlertid blitt toppet av oppdateringer til Fortnite Battle Royale fra flerspillerveteranene i Epic Games, kjent for serier som Gears of War og Unreal Tournament. Mens PlayerUnknown's Battlegrounds er et voldelig spill med en rølpete stil har Fortnite et mykere uttrykk med fargerik tegnefilmgrafikk. Dette har gjort det mulig for Epic Games å nå ut til et yngre publikum. Fortnite skiller seg dessuten ut ved at det opprinnelig hadde et fokus på Minecraft-aktig bygging.

Mer konkurranse i sjangeren er ventet å komme fra større aktører den neste tiden. Blant annet vet vi allerede det neste Call of Duty vil skilte med sin egen Battle Royale-modus.

Siste fra forsiden