Black Ops 4 får battle royale-modus, dropper enspillerkampanje

Activision har offisielt avduket det neste Call of Duty-spillet.

Mens de fleste av oss var opptatt med å gå i 17. mai-tog og spise pølser og is, benyttet Activision anledningen til å avduke Call of Duty: Black Ops 4. Gjennom flere trailere fikk vi se hvordan skytespillseriens neste innslag skal fungere, og utvikler Treyarch har virkelig endret på formelen.

Ingen enspillerkampanje

Black Ops 4 satser utelukkende på flerspilleropplevelser. (Video: Activision)

For en måned siden hørte vi rykter om at Black Ops 4 ikke ville inkludere en enspillerdel, noe som har vist seg å stemme. Spillet satser i stedet på et tredelt flerspillertilbud, med tradisjonelle flerspillerkamper, zombier og battle royale.

Black Ops 4 blir dermed det første i Call of Duty-historien uten en historiebasert kampanje. For de som foretrekker å spille alene vil spillet riktignok tilby noen enspilleroppdrag med en slags fortelling, men disse er i hovedsak designet for å hjelpe spillere å bli flinkere i flerspillerdelen.

Ved siden av nye brett, våpen og klasser, introduserer spillet helt ferske mekanikker til serien. Blant disse er måten man regenererer helse i kamp. I stedet for å gjenvinne helse over tid får spillere tilgang på en slags medisinsprøyte, som raskt etterfyller helsemåleren.

Ifølge Treyarch er dette en del av et økt fokus på taktisk spilling. I Black Ops 4 er det ikke nødvendigvis viktigst å skyte først, men å spille strategisk og vite når man skal angripe og når man bør trekke seg tilbake for å bruke medisiner.

– Black Ops 4 er helt klart det mest ambisiøse spillet teamet vårt noensinne har laget. Selve kjernen i Black Ops-serien har alltid handlet om å bryte med standarden, og ta opplevelsen i nye retninger. Med Black Ops 4 har vi designet en opplevelse for alle spillestiler og ferdighetsnivåer, sa Treyarch-topp Dan Bunting i en uttalelse.

– Battle royale som bare Call of Duty kan

Se traileren for battle royale-modusen Blackout. (Video: Activision)

Gitt dagens klima i spillbransjen kommer det ikke akkurat som en bombe at Black Ops 4 får sin egen battle royale-modus. Blackout – som modusen skal hete – kombinerer battle royale-opplevelsen alle kjenner med Black Ops-seriens heseblesende action:

– Vi trenger ikke forklare hvordan battle royale fungerer. Disse spillene er ingen hemmelighet. Vi spiller dem også. Men for at vi i det hele tatt skulle vurdere en slik opplevelse, måtte det være unikt og gjort på en måte som bare Black Ops kan, forklarer utvikleren i traileren for Blackout.

I rollen som kjente figurer fra Black Ops-universet får spillere konkurrere, enten alene eller på lag, om å være den eneste overlevende i kamper på et digert kart. Brettet skal ifølge Activision være 1 500 ganger større enn Nuketown, og består av en rekke kjente steder fra tidligere Black Ops-spill. Blackout skilter med et digert våpenarsenal, og ulike kjøretøyer som lar spillere navigere brettet til lands, til vanns og i lufta.

Større zombietilbud

Les også
Anmeldelse: Call of Duty: Black Ops 4
Zombiene er tilbake i Black Ops 4.
Activision

Kampen mot horder med vandøde er det siste bladet i Black Ops 4s trekløver. Activision feirer ti år med zombier i Call of Duty og lokker med et større lanseringstilbud enn noen tidligere spill har hatt.

Fra første dag vil spillere få bryne seg på tre ulike zombieopplevelser – IX, Voyage of Despair og Blood of the Dead – med større grad av tilpasning og ulike vanskelighetsnivåer. En ny modus, kalt Zombie Rush, byr på mer strømlinjeformet zombieaction, med utfordringer for både nykommere og veteraner.

Call of Duty: Black Ops 4 lanseres 12. oktober, for PC, PlayStation 4 og Xbox One. På PC vil spillet kun bli tilgjengelig via Blizzards Battle.net-plattform.

Siste fra forsiden