Intervju

Nordavind - Fortnite

Nordavind signerer Fortnite-verdensmester «Nyhrox»

Etter ett år i utenlandsk klubb vender Emil «Nyhrox» Bergquist tilbake til Norge.

Nordavind-profil Stian Blipp ønsker Emil «Nyhrox» Bergquist velkommen til sitt nye hjem.
Sindre Stien/Nordavind

Fredag ettermiddag annonserte Nordavind signeringen av norske Emil «Nyhrox» Bergquist til klubben. Bergquist har vært godt kjent siden 2018, og tjente i overkant av 13 millioner norske kroner kun fra turneringer i 2019, samme år som han ble verdensmester. Siden begynnelsen av 2020 har Bergquist vært del av den tyske klubben M10 Esports, men annonserte tidligere denne uken at han hadde forlatt laget.

Med store ambisjoner om å nå langt med den norske signeringen er forventningene høye fra begge parter. Bergquist forteller at det var flere mulige klubber han kunne gått over til, men at Nordavind var klubben han var mest komfortabel med.

LES OGSÅ: Verdensmester Emil (16) belønnes med pokal i Fortnite

Emil «Nyhrox» Bergquist mener Nordavind var den rette klubben for han.
Sindre Stien/Nordavind

– Vurderingene mine har blant annet vært hvor jeg kan få den best mulig sportslige utviklingen, en totalpakke som tilbys med trening, et sted å reise til hvor laget er samlet jevnlig og som ikke er i utlandet, i tillegg til et støtteapparat som tar vare på utøverne på det sportslige plan, forteller Berquist for han legger til.

– I tillegg er jeg interessert i kunst, musikk og mote, noe som jeg vet passer fint inn i Nordavind sine planer. Summen av dette gjorde at jeg valgte Nordavind, et norsk lag med en spennende strategi fremover. Et norsk lag som er i ferd med å bli like gode som de beste internasjonale lagene.

LES OGSÅ: Det blir ikke noe Fortnite-VM i år

18-åringen forteller videre at han har klart for seg hvordan fremtiden forhåpentligvis vil se ut.

– Jeg er ferdig på skolen nå til våren og planen er å fokusere 100 prosent på spillingen i tiden fremover. Planen videre er å ta utdannelse, men spillingen har gitt meg mange muligheter når jeg en dag legger opp. Jeg tar det som det kommer og tror at det kommer til å gå bra. Jeg har fått så mye erfaring, kontaktnett og lært mye slik at det kommer til å dukke opp muligheter for meg. På kortere sikt blir målet å utvikle meg videre i Fortnite, og vinne store turneringer både som solospiller og lagspiller sammen med Nordavind.

LES OGSÅ: Norske Emil (16) vant VM i Fortnite

Startet i 2018

Bergquist ble introdusert til Fortnite i 2018, og har kommet utrolig langt siden den tid, men forteller at veien til toppen ikke bare har vært en dans på roser.

– Det var broren min som introduserte meg til Fortnite. Egentlig bare for gøy i starten. Etter hvert som det gikk bra på noen turneringer så ble det mer seriøst, men fremdeles den dag i dag spiller jeg fordi jeg er motivert og synes det er gøy. Jeg tenker ofte på hva Fortnite og VM har gjort for meg. Det er fortsatt rart å tenke på alt som har skjedd, og jeg var egentlig ikke klar for å bli kjent. Alt skjedde over natten og jeg taklet kanskje ikke det så bra i starten da jeg sa litt for mye ja til henvendelser som kom. I dag er det ikke noe problem og jeg har lært masse av det som har skjedd og synes det er helt greit.

LES OGSÅ: Verdensmester Emil skal spille Fortnite-turnering under Australian Open

Les også
Revansjesulten veteran møter topplag i Telialigaens åpningsrunde
Emil «Nyhrox» Bergquist forutser en lys fremtid sammen med Nordavind.
Sindre Stien/Nordavind

Den tidligere verdensmesteren ble nærmest kjent over natten etter han overrasket alle i Fortnite-VM, og forteller videre at drømmen om å gjenskape den tidligere suksessen fremdeles lever.

– Er det noe jeg gleder meg til nå er det LAN. Det har alltid vært der jeg har prestert best og ikke minst møtt nye kompiser. Jeg savner det sosiale, og korona-situasjonen har vært utfordrende for meg med bare å sitte hjemme med online-turneringer. Forhåpentligvis åpner deg seg mer opp i år, og det viktigste for meg nå blir å komme meg godt inn i Nordavind, for så å prestere på topp i alle viktige turneringer jeg kan delta i, avslutter Bergquist.

LES OGSÅ: «Endretta» signerte for norsk klubb: – Nordavind har det lille ekstra

– Nordavind får en «banger» Fortnite-avdeling

Administrerende direktør i Nordavind, Stein Wilmann forteller at signeringen av «Nyhrox» er et tilskudd som kommer til å være sunt for norsk e-sport.

Stein Wilmann er fornøyd med nysigneringen.
Sindre Stien/Nordavind

– Vi har de samme forventningene til «Nyhrox» som de øvrige utøverne i klubben, nemlig at de skal være gode utøvere, hevde seg internasjonalt, være gode rollemodeller og bygge hverandre, klubben, og miljøet opp. Først og fremst kommer Nordavind til å få en «banger» Fortnite-avdeling for å bruke et slikt uttrykk. Samtidig får Emil sjansen til å omgi seg med andre likesinnede og talentfulle spillere i klubben som Endre og Konrad. Emil vil også få et tettere forhold til klubben han representerer enn det han hadde tidligere med tanke på lokal tilhørighet og innlandsreise i disse COVID-19 tider.

Mot slutten av 2020 signerte Nordavind 15-åringen, Endre «Endretta» Byre, med et ønske om å gro den norske Fortnite-scenen, noe Wilmann mener de er godt i gang med etter enda en signering.

– Da vi signerte Endre i oktober 2020, så var det med en plan om å gjøre et comeback i Fortnite etter å ha først duppet tærne i miljøet i 2019 med «Sak0ner». Da vi kom i samtaler med Emil i 2021 så ble det fort klart at han ville være et veldig godt tilskudd til avdelingen sammen med Endre og Konrad, og som tidligere verdensmester og profil i miljøet tar han med seg en rekke erfaringer og impulser den nordmenn kan dra god nytte av, avslutter Wilmann.

Siste fra forsiden