Global Loot League - PUBG

Nordmenn jakter seier i årets første store PUBG-turnering

Finalen i Global Loot League begynner fredag.

Faze har endret på lagoppstillingen, men «Aitzy» (til venstre) er fortsatt på plass.
PUBG Corp.

E-sportsåret for Playerunknown's Battlegrounds begynner for alvor denne helgen, med finale i Global Loot League (GLL) i Stockholm. Som vanlig finner vi et knippe nordmenn blant spillerne som skal kjempe om seier, men for første gang på en stund befinner samtlige seg i nye situasjoner.

Ludvik «Aitzy» Jahnsen og Jim «Jeemzz» Eliassen stiller som vanlig for henholdsvis Faze Clan og Team Liquid, men har begge fått seg nye lagkamerater. Levi «Ivel» Haakenstad Sørensen er på plass med samme tropp, men får sin første LAN-turnering under det nye klubbnavnet Omaken Sports.

Du kan følge kampene via Global Loot League på Twitch, fra klokken 14:00 på fredag 28. februar.

– Gleder meg til å spille turnering igjen

Ludvik «Aitzy» Jahnsen og Faze er klare for en ny turnering.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Good Game

For «Aitzy» og mange av de andre toppspillerne i verden har det gått over to måneder siden den forrige store turneringen – PUBG Global Championship (PGC). Den gang havnet Faze på en imponerende andreplass, og nå er gutta sultne på mer action.

– Gleder meg til å spille turneringen. Det er en helt annen verden enn å sitte hjemme i godstolen og spille treningskamper. Blir spennende å se de andre lagene, siden det er mange nye, og se hvordan de kommer til å gjøre det, forteller Jahnsen til Gamer.no.

På listen over uvante ting er også «Aitzy»s nyeste lagkamerat, dansken «Gustav». «Mxey» har nemlig funnet seg nytt beite, og dermed trengte Faze en ny fjerdemann. GLL-finalen blir den første virkelige testen for den nye troppen, og selv om det blir mye nytt å venne seg til er «Aitzy» klar.

– Det tar litt tid for «Gustav» å justere fra å være lagkaptein i TSM til å være en vanlig spiller. Men han kommer med gode ideer innimellom også, så han har ikke helt gått bort fra kapteinsrollen. Vi føler oss klare nå. Dette blir en god prøve for å se om laget funker eller ikke og om vi eventuelt må fikse noe før PGS.

– Det blir gøy

Hos Liquid er det også endringer å spore, med to bytter for laget som røk på en skuffende gruppespill-exit under fjorårets PGC. «Jeemzz» er nok en gang på plass, og den norske stjerne kunne nylig avsløre at han har signert ny kontrakt for klubben.

Han får selskap av sin faste makker «Ibiza», mens canadiske «Kaymind» og nevnte «Mxey» fyller tomrommet etter brødreparet «Sambty» og «Jembty».

Som Faze har Liquid kun fått prøve den nye lagoppstillingen på treningskamper, og GLL blir dermed første sjansen til å måle krefter i en reell turneringssetting. «Jeemzz» er spent, men nøler med å la forventningene løpe løpsk.

Les også
Anmeldelse: Playerunknown's Battlegrounds

– Det blir gøy. Lagoppstillingen har fungert veldig bra så langt, men det er vår første turnering så vi får se hva som skjer, melder Eliassen.

– Klare for å bite fra oss

Sist, men på ingen måte minst av de norske håpene er den nylig dannede klubben Omaken Sports. Organisasjonen til Joachim «Noobwork» Haraldsen tok med seg PUBG-laget fra N47, og «Ivel» står igjen i spissen for et lag som har tatt store steg det siste året.

Det ble ingen PGC-opptreden for gutta i fjor, men med 6. plass i siste fase av PUBG Europe-ligaen sendte Omaken et varselskudd til konkurrentene. Siden den gang har gutta ligget i hardtrening, og lagets norske kaptein tror det at kvartetten har holdt sammen såpass lenge kan være en fordel.

– Vi har gjort en del forberedelser for det her, så vi er klare for å bite fra oss mot noe av den beste motstanden vesten kan oppdrive. Jeg tror vi har en fordel på en del lag, på den måten at vi kjenner hverandre bedre. Om det vil ha noe å si får vi riktignok vente å se, spår Sørensen.

I søken etter mer suksess har Omaken hentet inn PUBG-ekspert Patrick «Frosz» Iu, som tar på seg en trenerrolle under GLL-finalen. Ifølge «Ivel» er dette kun en midlertidig løsning enn så lenge, da målet er å se om dette er noe laget kan ha fordel av.

GLL-finalen består av 18 kamper fordelt over tre dager – 28. februar til 1. mars. Du kan følge sendingen på Twitch fra klokken 14:00 hver dag.

Siste fra forsiden