Fortnite

Epic forsvarer de kontroversielle robotdraktene i Fortnite

Vil gi alle spillere muligheten til å vinne.

Epic Games

For litt siden fikk Fortnite en større oppdatering som blant annet inneholdt Titanfall-lignende robotdrakter kalt B.R.U.T.E., som var såpass sterke at Epic nylig gjorde dem vanskeligere å få tak i.

Epic ønsket imidlertid å respondere mer direkte på klagene fra spillere, og i et innlegg på hjemmesidene sine utbroderer Epic nå tankegangen bak B.R.U.T.E.-maskinene.

Idéen bak konseptet er ifølge utvikleren simpelthen å gi alle spillere en sjanse til å vinne omganger, og å jevne ut forskjellene mellom dyktige og mindre dyktige spillere.

Mindre erfarne spillere vinner mer

B.R.U.T.E.-maskinene ble kontroversielle, men Epic akter å beholde dem for å gi mindre erfarne spillere en sjanse til å vinne.
Epic Games

– Fortnite handler om å bringe spillere av alle ferdighetsnivåer sammen for å ha en morsom opplevelse hvor alle kan vinne.[…] Akkurat nå vet vi at det er spillere der ute som aldri har hatt den muligheten, skriver Epic og fortsetter:

– B.R.U.T.E. ble lagt til på begynnelsen av Season X med dette i tankene. Siden den gang har vi sett at spillere som tidligere har slitt med å få elimineringer nå oppnår flere, mens elimineringene hos mer erfarne spillere har holdt seg stabilt.

Studioet er samtidig enige i at maskinene ikke skal spille en dominerende rolle i spillet, og nettopp derfor har Epic foretatt noen justeringer som gjør dem mindre fremtredende.

Endringene innebærer å redusere hyppigheten som draktene dukker opp med i spillet, eller «spawn rate»-prosentene.

De spesifikke tallene redegjøres for i et innlegg på Reddit, men som et eksempel vil de 2-4 robotdraktene som tidligere dukket opp med 100 prosent sannsynlighet i begynnelsen av hver omgang, nå reduseres til 1-3 drakter som dukker opp med kun 21,5 prosent sannsynlighet.

Les også: Fortnites tiende sesong blander litt nytt og litt gammelt »

Siste fra forsiden