Fortnite - Floor is Lava

Gulvet er lava i Fortnites nyeste modus

Epic introduserer også spillets konkurransedrevne Arena-modus.

Epic Games

Siden lanseringen av Fortnite Battle Royale i 2017, har Epic Games jobbet på spreng for å hele tiden gi fans nye opplevelser og måter å spille. Gjennom spillets midlertidige moduser har utvikleren blant annet introdusert kamper for bare to lag på hele femti spillere, kamper hvor én spiller fikk leke Marvel-skurk Thanos og til og med kamper med discodans.

Denne uken rullet Epic ut nok en ny opplevelse, kalt Floor is Lava, og som navnet hinter til gjelder det å ikke tråkke på gulvet.

Bygg for livet

Versjon 8.20 byr også på helt nye feller.
Epic Games

I Floor is Lava lander spillere på Fortnite-øya som vanlig, men de har kun kort tid på seg til å samle våpen, materialer og annet utstyr. Etter noen minutter begynner kartet å dekkes av glodhet lava, og den som blir igjen på bakken har tapt.

Lavaen stiger jevnt og trutt til hele kartet er dekket, og spillere som kommer borti den mister helse ganske kjapt. For å overleve må man bygge i høyden, og lavaen ødelegger ikke byggverk, forteller Epic. På den annen side kan det du bygger bli revet av motspillere, så det holder ikke å bygge en enkel struktur og håpe på det beste.

Til hjelp får man automatisk utdelt noen materialer hvert sekund. Dermed kan man klare seg selv om hele kartet er oversvømt og man ikke lenger har muligheten til å utvinne materialer selv.

Floor is Lava er en tidsbegrenset modus, men akkurat hvor lenge den blir værende har Epic så langt ikke bekreftet.

Arena-modus

Ved siden av lavaen og en bunke mindre nyvinninger, som du kan lese mer om på spillets nettsider, byr oppdatering 8.20 på en ny Arena-modus. Den konkurransedrevne modusen lar spillere tjene opp poeng og klatre på ledertavler, og de beste kan sikre seg en plass en kvalifiseringen til VM i Fortnite.

Blir du sulten kan du nå ta deg en banan, koksnøtt eller chili.
Epic Games

Arena introduserer rangerte solo- og duo-kamper, der spillere plasseres sammen basert på ferdighetsnivå og Arena-poeng. Modusen består av flere divisjoner, med toppdivisjonen Champion League som veien til VM-kvalifiseringene som begynner i april.

Til slutt har Epic besluttet å droppe en rekke endringer som ble introdusert i spillets 7.40-oppdatering. Utvikleren eksperimenterte blant annet med å gi spillere tilbake helse når de knertet en motstander, men teamet mener dette har ført til «usunn aggressivitet i spillet».

Dette, samt raskere utvinning av materialer og en redusert mengde med materialer man kan bære, vender tilbake til normalen i vanlige Fortnite-kamper. Epic synes likevel konseptene funker godt i konkurransebasert spill, så derfor blir de værende i Arena-modusen.

Les også
Nå blir de omdiskuterte robotdraktene i Fortnite mye vanskeligere å få tak i

Fortnite er inne i sin åttende sesong.
Denne gangen handler alt om sjørøvere »

Siste fra forsiden