Fortnite

Derfor kommer ikke Epic til å gjeninnføre omstridt funksjon i Fortnite

Gjorde at 90 prosent av spillere spilte mindre, ifølge utvikleren.

Epic Games

Fortnite er som kjent et særdeles populært spill, noe som gjør det krevende for Epic å gjøre alle spillere til lags. I et blogginnlegg utdyper nå Epic bakgrunnen for noen av de mer kontroversielle valgene de har tatt den siste tiden.

Blant annet forklarer utvikleren årsaken til at de droppet den såkalte «Siphon»-funksjonen, som innebar at spillere kunne fylle på helse ved å drepe motstandere.

Epic har allerede opplyst at funksjonen førte til «usunn aggressivitet», som Gamer.no meldte i mars, og i blogginnlegget kommer det frem at det kun er spillere på høyere nivåer som ønsker funksjonen.

Epic Games

Frustrerte 90 prosent av spillerne

Ifølge utvikleren førte Siphon-mekanikken til økt engasjement for de 10 prosentene av spillerne som ligger ferdighetsmessig øverst, mens for de resterende 90 prosentene av spillerne gikk aktiviteten ned på grunn av økt frustrasjon.

Epic skriver ellers at mange konkurransespillere av Fortnite har etterspurt muligheten til å «strekke» synsvinkelen i spillet, en annen funksjon som utvikleren har valgt å ikke innføre.

Utvikleren sier at de fleste spillere vil se seg nødt til å benytte denne funksjonen for å få en fordel, selv om det går utover den visuelle kvaliteten. Dette mener Epic vil redusere underholdningsverdien for den store massen av spillere.

Spillet opererer med en synsvinkel på 80 grader, som ifølge Epic ivaretar den ideelle balansen mellom flere ulike hensyn, som ytelse, visuell kvalitet, og minimering av bevegelsessyke for spillere som sitter lenger unna skjermen.

Av andre opplysninger som kommer frem i blogginnlegget bedyrer utvikleren at de skal få på plass bedre rutiner for å holde styr på feilrapportering.

Les også: Fortnite møter Avengers Endgame i ny midlertidig modus »

Siste fra forsiden