Fortnite Battle Royale

Fortnite restrukturerer måten man spiller på tvers av plattformer

Switch og mobil i én pulje, PlayStation 4 og Xbox One i den andre.

Epic Games

Epic Games rullet denne uken ut en ny oppdatering for Fortnite, med diverse nytt innhold for spillere å leke seg med. Oppdateringen – kalt v8.10 – introduserte også en liten justering til måten man spiller på tvers av plattformer, og denne har skapt litt forvirring.

Kan fortsatt spille med venner

Fortnite-fans kan fortsatt spille med vennene sine på tvers av plattformer.
Epic Games

Inniblant den lange listen med nyvinninger i v8.10, forteller utvikleren om en endring i matchmaking-systemet for kryssplattformspillere. Heretter vil Xbox One- og PlayStation 4-spillere sammen, mens de på Nintendo Switch vil spille mot mobilspillere.

Ifølge Epic er målet å levere en bedre opplevelse på alle plattformer, og med de nye grupperingene forventer teamet at spesielt de på Switch og mobil vil oppdage en positiv endring. Mange uttrykte imidlertid bekymring over at de ikke lenger kunne spille med vennene sine, men utvikleren forsikrer om at det ikke er tilfellet.

I en uttalelse til IGN forklarer Epic at man fortsatt kan spille sammen med venner på tvers av alle plattformer. Den eneste forskjellen er altså at Switch-spillere har større sannsynlighet til å havne sammen med de på mobil, i motsetning til tidligere, da Switch var med i samme pulje som Xbox One- og PlayStation 4-spillere.

Utvikleren påpeker også at de på Xbox One og PlayStation 4 er nødt til å godkjenne muligheten til å spille på tvers av plattform. De som ikke ønsker å spille med brukere fra den andre konsollen vil kun få tilgang på Creative- og Playgrounds-modusene.

Rulle med stil

The Baller lar spillere rase rundt i Fortnite. (Video: Epic Games)

Ellers byr oppdateringen blant annet på et nytt fremkomstmiddel; en slags gyroskop-kule, som lar spillere frese rundt og ta seg frem med både innebygd boost og sugekopp. Spillere kan finne kula ved Expedition Outpost-områder og ved piratleirer.

Videre har Epic justert Infanteri- og Heavy Assault-riflene, salgsautomatene er litt bedre og skattekartene er litt vanskeligere å finne. V8.10 introduserer også en ny midlertidig modus, kalt The Getaway. Her kjemper spillere om å være førstemann til å plukke opp en juvel og levere den til en fluktbil.

Du kan lese mer om modusen og andre endringer på Fortnites nettsider.

Fortnite er inne i sin åttende sesong.
Denne gangen er det sjørøvere som er temaet »

Siste fra forsiden