Fortnite

Nå blir de omdiskuterte robotdraktene i Fortnite mye vanskeligere å få tak i

Epic gjør endringer etter klagestorm.

Epic Games

I begynnelsen av august ble den tiende sesongen av Fortnite, Season X, lansert. Den største nyheten i oppdateringen var Titanfall-lignende Mech-roboter kalt B.R.U.T.E., som nå viser seg å ikke ha falt helt i god jord blant spillerne.

Introduksjonen av B.R.U.T.E.-maskinene startet nemlig en aldri så liten klagestorm blant spillere som mener de rett og slett er for kraftige, og som et resultat meldte Epic i helgen at de gjør maskinene vanskeligere å få tak i.

Utvikleren reduserer nærmere bestemt hyppigheten som draktene dukker opp med i spillet, eller «spawn rate»-prosentene. De spesifikke tallene redegjøres for i et innlegg på Reddit.

Mange Fortnite-spillere har ikke satt pris på de mektige B.R.U.T.E.-maskinene, og nå tar Epic grep.
Epic Games

Blir mye mer sjeldne

Hittil har mellom 2-4 robotdrakter dukket opp med 100 prosent sannsynlighet i begynnelsen av hver omgang, men med den nye endringen vil 1-3 drakter dukke opp med kun 21,5 prosent sannsynlighet.

I tillegg vil «spawn rate»-prosentene reduseres betraktelig for hver påfølgende stormsyklus. Eksempelvis ville den første syklusen tidligere gi 100 prosent sjanse for at 2-4 drakter dukket opp, men dette er nå jekket ned til 44 prosent.

Klagene fra spillerne gjorde seg blant annet til kjenne gjennom Twitter-emneknaggen #Removethemech, som trendet på topp hos Twitter før helgen.

Epic responderte allerede på fredag ved å kunngjøre at 10.10-oppdateringen ville komme med noen endringer av B.R.U.T.E.-mekanikkene. Blant annet legges det til en laserstråle som viser sikteretningen til rakettene maskinene er utstyrt med, selv om man er bak en bygning.

Dette ser altså ut til å ikke ha vært tilstrekkelig, og derfor gjennomfører utvikleren dette mer drastiske grepet. Epic har imidlertid ikke gitt noen antydninger om at maskinene vil forsvinne med det første.

Les også: Snart kan du spille alene i Apex Legends »

Siste fra forsiden