Kingpins møter Momentum - Telenorligaen

– Hadde vært smart av WEST å bytte hele lagoppstillingen

Sigurd Schmidt-Hansen i Kingpins er nådeløs mot nykommerne WEST før møtet med Momentum i Telenorligaen.

Fabian Fjeldvik/Gamer.no

SLIK SPILLES FEMTE RUNDE AV TELENORLIGAEN VÅREN 2018:

Vis mer

Kl. 20:00: Kingpins - Momentum
Kl. 20:00: wOrldklAn - WEST
Kl. 20:00: Nordic Warthogs - Entelechy
Kl. 20:00: Nordavind - Demise

Alle kampene spilles mandag 19. mars.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider »

Tabell »

Siste runde før påskeferien er like rundt hjørnet, og hovedkampen i Counter-Strike: GO spilles mellom høstens finalist Kingpins, og nykomponerte Momentum. Begge lag ligger i skrivende stund på sluttspillplass, men konkurrentene rundt trenger ikke mange poeng for å ta over deres posisjoner.

Begge lagene ønsker naturlig nok å feire påske så høyt som mulig på tabellen, da begge lagene reiser ned til København for å delta på Copenhagen Games, slik som mange andre norske lag gjør.

Kampen ser du direkte på vår Twitch-kanal mandag klokken 20:00 »

Tror ingen lag gjør endringer

DISSE SPILLER FOR KINGPINS

Vis mer

Anders «aNdz» Kjær
Adam «PAINT» Fjellum
Kristisn «Korn» Hokland
Sigurd «MV» Schmidt-Hanssen
Tony André «NiTo» Nilsen

Sigurd «MV» Schmidt-Hansen i Kingpins sier til Gamer.no at laget ikke har forberedt seg noe særlig inn til kampen mot Momentum.

– Vi har ikke gjort noe spesielle forberedelser inn mot kampen mot Momentum, men har hatt bootcamp denne helga og forberedt oss mot Copenhagen Games, sier Schmidt-Hansen.

– Hvilke foberedelser har dere gjort mot Copenhagen Games?

– Vi har øvd på litt flere kart, og spilt mye sammen.

Sigurd «MV» Schmidt-Hansen gleder seg til Copenhagen Games.
Fabian Fjeldvik/Gamer.no

Etter kampen mot Momentum og påskeferien, sier Schmidt-Hansen at det er viktigste er sluttspillet.

– Det jeg tenker videre I alle fall er at det viktigste er å sikre oss nok poeng til at vi når sluttspill, og tenker ikke på så mye mer en det.

Etter runden stenger overgangsvinduet, men Schmidt-Hansen tror ikke det vil være store endringer i noen lag før den tid.

Les også
– Riddle er definitivt et lag man må ta på alvor

– Jeg tror ikke det er noen spesielle lag som kommer til å endre lag oppstilling, men tror det hadde vært smart av WEST å bytte hele lagoppstillingen, eller selge plassen sånn at ikke pengene blir kastet ut av et vindu.

Utenom Copenhagen Games, og Telenorligaen har Kingpins planer om å spille mye sammen utover våren. Han sier også at sesongen er vanskelig å spå, da flere lag har underprestert, og noen har overprestert.

– Jeg har ikke peiling på hvem som er favoritter. Det er fremdeles veldig åpent men håper vi klarer det. Jeg har ikke noen spesiell mening om Nordavind sin svake start, men jeg tror de vil bruke litt lengre tid på å bli bedre siden de ikke har en skikkelig leder i mine øyne. Men vi får vente å se i fremtiden, de har fremdeles mange gode spillere i laget som gjør at de er et av de beste lagene i Norge, forteller Schmidt-Hansen.

Også Kingpins er forholdsvis nykomponert etter mange lagendringer siden sesongstarten. Schmidt-Hansen sier det nye laget fungerer godt sammen.

– Vi fungerer ganske bra sammen, og har spilt mye sammen de siste to ukene. Vi kommer godt overens og har det morsomt mens vi spiller, avslutter Schmidt-Hansen.

Skal spille sitt eget spill uansett

DISSE SPILLER FOR MOMENTUM

Vis mer

Christian «kSwitch» Lorange
Christoffer «nilson» Nilson
Joachim «faks» With
Andreas «dem0» Aslaksrud
Jens «KneeLz» Skaret

Christian «kSwitch» Lorange i Momentum sier til Gamer.no at laget har fortsatt med den harde treningen etter uavgjortkampen forrige runde.

– Vi fortsetter med å trene og utvikle laget siden vi fortsatt er i startfasen, alle faktorene tilsier at Kingpins skal vinne på papiret men vi skal sørge for at de får en god utfordring. Planen er å spille vårt spill og sørge for at vi kan slå dem med samarbeid og bra taktisk spill. Kampen blir tøff, men havner vi på en av de kartene vi har fått innøvd skal vi kunne klare å ta et poeng, sier Lorange.

Den siste uken har det vært mye drama i miljøet, både med jukseanklager og regelbrudd i 1. divisjon. Lorange sier at dette er veldig typisk Norge.

– Det er den samme regla I Norge hver gang det kommer opp nye spillere som presterer veldig godt. Selv om dette tilfellet er mer spesielt enn vanlig. Vi sitter her og tror vi er så gode I toppen, mens vi egentlig er helt elendige om du måler oss med resten av verden. Hvem som helst kan starte med Counter-Strike i dag, og spille i toppen av Norge neste år.

Christian «kSwitch» Lorange sier det er typisk norsk å anklage nykommere.
Eivind Von Døhlen/Gamer,no

Flere har dratt sammenligninger med saken rundt «Radifaction» for ett år siden. Lorange mener den saken var enda drøyere, siden spilleren faktisk ble utestengt.

– Saken om «Radifaction» var jo enda mer brutal, han ble jo faktisk utestengt fra Telenorligaen. Det som måtte til da var at jeg lagde en forklaringsvideo som ble kjempepopulær og fikk 25 000 visninger.Vi fikk så anket saken og utestengningen ble trukket. Han viste seg jo å være en av de største talentene vi har i Norge, forteller Lorange.

Resten av sesongen har ikke Lorange noen kamper han peker ut som nøkkelkamper, men sier at de må ta poeng.

– Alle kampene som er igjen er like viktige for oss, nøkkelen er å ta minst ett poeng mot alle, og tre poeng mot de vi skal slå på papiret.

Lorange tror ikke det skjer noe særlig før overgangsvinduet stenger.

– Tvilsomt, de fleste skal til Copenhagen Games, så folk holder nok ut sesongen, men har hørt litt småsnakk men ikke noe jeg kan nevne offentlig. Vi reiser også til Copenhagen Games.

Forhåndsfavoritten Nordavind har hatt en svak sesongstart. Lorange peker på at det ser ut som det er problemer rundt de interne rollene i laget.

– De har ikke akkurat gjort det bra nei. føler det er en rollekonflikt i laget der, og det virker som de var en kompisgjeng framfor et seriøst lag. Kanskje resultatene blir bedre etter at «Hallzerk» ble med, men tror de trenger en trener eller en seriøs taktisk leder om de skal få ut alt det potensialet de har i spillerne der, avslutter Lorange.

Siste fra forsiden