Half-Life 2 får ansiktsløftning

Entusiastisk modder gir klassikeren nytt liv.

Selv om Half-Life 2 er et av det forrige tiårets mest innflytelsesrike spill, er det ikke beskyttet mot tidens tann. Det er lett å glemme at HDR, phong shading og andre grafiske effekter vi tar for gitt var real hokus pokus i 2004, og at den første utgaven av Source ikke støttet dem.

Nå har imidlertidig en modder gått Xbox 360-versjonen av Half-Life 2, som kjørte på den nyere utgaven av Source som også driver Team Fortress 2 og Half-Life 2: Ep.2, nærmere i sømmene og forsøkt å gjenskape de oppdaterte effektene.

En video som sammenligner den oppussede versjonen med den gamle finnes på Youtube.

Det er fortsatt et par skjønnhetsfeil, inkludert et par manglende ansiktsuttrykk og noen riktig overeksponerte innendørsområder, men jevnt over er forbedringen tydelig.

Uheldigvis er det ikke så lett å få klørne i selve mod-en, ettersom skaperen ikke har serverplass og dermed lempet den 1,44 GB store fila på Megaupload og Rapidshare. Modige lesere kan finne lenker på Valves offisielle forum.

Det er uvisst hvordan dette påvirker Valves uklare planer om å oppdatere Half-Life 2 selv, noe de har snakket om siden The Orange Box ble sluppet høsten 2007.

(Kilder: Rock, Paper, Shotgun)

Siste fra forsiden