Half-Life 2 og Doom 3: I sommer eller høst?

Vivendi svarer på ryktene om Half-Life 2-forsinkelsen, og nye rykter dukker opp om Doom 3-utgivelsen.

Vi tar Half-Life 2 først. For kort tid siden dukket det opp rykter om at Valve ville sende en ferdig versjon av spillet til Vivendi om få uker, men at Vivendi ikke kom til å gi ut spillet før til høsten, av finansielle årsaker. Disse ryktene stammer etter sigende fra en reportasje på CNN, og dukket deretter opp på Half-Life Radio. Derfra spredte de seg som ild i tørt gras. Nå har Vivendi gitt en offisiell, men intetsigende, kommentar til nettstedet Halflife2.net:

- Vi vil ikke gi noen utgivelsesdato på Half-Life 2 før vi får en gull-kopi av spillet fra Valve. Når det skjer vil vi kunne fortelle verden når spillet vil dukke opp i butikkene. Innen den tid vil vi ikke gi noen datoer eller kommentere rykter og spekulasjoner.

Det er verd å nevne at Vivendi ikke avkrefter noe som helst i denne kommentaren, de forteller bare det vi alltid har visst: At de ikke vil komme med noen utgivelsesdato før Valve er ferdig med spillet. De forteller ingen ting om hva slags planer de eventuelt har for når spillet skal lanseres (vi må anta at de vet litt mer enn oss om hvordan Valve ligger an med utviklingen). Valve holder for øvrig fast på at spillet skal bli ferdigutviklet i løpet av sommeren.

Over til Doom 3. Tidligere i år kunngjorde id Software at de planla å gjøre ferdig spillet i sommer, og nettstedet IGN har fått informasjon fra to separate kilder om at Activision arbeider med en amerikanske utgivelse av PC-versjonen i juli eller begynnelsen av august. Xbox-versjonen, forteller de, vil komme i oktober. Interessant nok, tror IGN at en av grunnene til en sommerutgivelse av Doom 3 er at spillet da sannsynligvis vil komme ut før sin verste konkurrent: Half-Life 2.

Det britiske nettstedet Eurogamer har imidlertid en annen historie å fortelle, nemlig at en PC-utgivelse vil komme i oktober, og at Xbox-utgivelsen vil i november. Eurogamer har snakket med britiske kilder, som hevder at hvis Activision planla å gi ut spillet i august eller tidligere, ville de allerede være opptatt med å kjøpe til seg vindusplass og markedsføre spillet. Eurogamer sine kilder mener det ville være svært uklokt av dem å tie om en eventuell sommerutgivelse av spillet, og det er vanskelig å ikke se logikken i denne påstanden.

Dette gjelder for så vidt også Half-Life 2. Vi husker at Ubisoft startet markedsføringen av Far Cry lenge før spillet faktisk kom i butikkene, og det ville være svært merkelig om Activision og Vivendi sender to av årets mest etterlengtede spill ut på markedet uten å starte en seriøs markedsføringskampanje for dem i god tid før utgivelsen.

Som vanlig er det imidlertid bare en ting vi kan gjøre: Å vente og se.

Siste fra forsiden