Street Fighter V

Han er første nordmann som vinner en Premier-turnering i Street Fighter

– En enestående prestasjon som jeg tror de færreste kan forestille seg, sier spilleransvarlig i BX3.

Capcom/Stephanie Lindgren/Dreamhack/Gamer.no

Street Fighter-duoen Vegard «Veggey» Bugge og Arman «Phenom» Hanjani i BX3 har lenge vært spydspissen i norsk slåssespilling. Nå har sistnevnte gjort noe ingen nordmenn har klart før ham: Vinne en offisiell Premier-turnering.

Bragden skjedde på prestisjetunge Capcom Pro Tour under Dreamhack Summer i helgen som var.

Hylles av klubben

– Det er en enestående prestasjon som jeg tror de færreste kan forestille seg. I et spill og en sjanger som har vært dominert av spillere fra Asia og USA det seneste ti-året, kan man ikke gjøre annet enn å ta av seg hatten for Hanjani som ene og alene slo ut noen av verdens beste spillere gjennom turneringen, forteller spilleransvarlig Christian Hagen i en pressemelding sendt ut av BX3 Elektroniske Sportsklubb.

Hajime «Tokido» Taniguchi (til venstre) og Keita «FUUDO» Ai (til høyre) måtte se seg slått av nordmannen under Dreamhack Summer 2016.
Stephanie Lindgren/Dreamhack

Han plasserte dermed storheter som Keita «FUUDO» Ai og Hajime «Tokido» Taniguchi nedenfor seg på pallen. Det er første gang på flere år at asiatiske spillere ikke vinner en Premier-event de som deltar i, og det er to år siden forrige gang en vestlig spiller tar førsteplassen.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen min i turneringen. Til tross for at de beste spillerne var der, holdt jeg hodet kaldt og dro seieren i land. Det føles godt å kvalifisere seg til Capcom Cup for å muligens tjene enda større summer, forteller en glad Hanjani til Gamer.no.

Capcom Cup regnes som selve verdensmesterskapet og finner sted til høsten. Med gull i Sverige tar Phenom med seg viktige seedingpoeng dit, men også en plass i kvalifiseringen til tradisjonsrike Evolution Championship Series i Las Vegas i juli.

– Det blir fantastisk å følge reisen hans videre. Jeg tror dette bare er starten, uttaler Hagen.

Gode treningsrutiner

BX3 dannet sin Street Fighter-avdeling for tre år siden og forteller i pressemeldingen at de har skapt et godt og effektivt treningsmiljø innad i laget. Hanjani mener noe av det mest avgjørende er få mest mulig kvalitetstid med spillet og få inn gode rutiner. Det er viktigere hva du gjør enn hvor mye du spiller.

– Det handler ikke nødvendigvis om å spille hele dagen, men å være effektiv med tanke på læring og forbedring. I tillegg er det viktig å studere fremtidige motstandere på YouTube for å lære seg deres tendenser. Det kan gi deg et overtak dersom man skulle møte dem i en turnering.

Les også
Slik gikk det på de ulike datatreffene i februar

Siste fra forsiden