Intervju

League of Legends / Telenorligaen

Han flyttet til Oslo for å kommentere e-sport

Møt den nye ekspertkommentatoren for League of Legends i Telenorligaen.

Julian «DogSledder» Nash debuterer som League of Legends-ekspertkommentator i Telenorligaen denne høsten.
Telenor/Riot/Gamer.no

DETTE ER TELENORLIGAEN HØSTEN 2015:

Vis mer

Norsk seriespill i Counter-Strike, League of Legends, Hearthstone og StarCraft II med 245 000 kroner i premier.

Toppdivisjonen i hvert spill består av de åtte beste i landet. Etter syv serierunder avsluttes det hele med et sluttspill mellom de fire beste. Finalene finner sted på SpillExpo i november.

PREMIENE I HØSTSESONGEN:

Counter-Strike: GO / League of Legends:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 80 000 kroner
2. plass: 10 000 kroner
3. plass: 5000 kroner

StarCraft II / Hearthstone:

1. plass: Sponsorkontrakt med Logitech G til en verdi av 20 000 kroner
2. plass: 5000 kroner
3. plass: 2500 kroner

Ofte stilte spørsmål om ligaen »

Denne høstsesongen vil League of Legends i Telenorligaen kommenteres av veteran Eskil «Fearsome» Uggen (23) fra Trondheim og nykommer Julian «DogSledder» Nash (22) fra Tromsø.

Mens Uggen har kommentert League of Legends-ligaen i to sesonger allerede, har Nash nylig byttet fra Starcraft II hvor han både har kommentert og for øyeblikket befinner seg i 1. divisjon.

I tillegg til å måtte lære seg et nytt spill, har han også flyttet til Oslo for å kommentere Telenorligaen denne sesongen. Nå bor han sammen med sin medkommentator, Uggen.

– Vi har diskutert League of Legends en del og Eskil har lært meg mye, men det er selvfølgelig mye jeg må bygge opp på nytt fra StarCraft II fordi jeg ikke har samme forståelse her, forteller Nash.

– Min styrke er å analysere situasjoner og ikke bare tenke hva spillerne gjorde, men også hva de forsøkte å gjøre.

LES OGSÅ: Vi spår utfallet av Telenorligaen denne høsten

Tenkte at League of Legends var lett sammenlignet med StarCraft II

Nash innrømmer at han er veldig ny i spillet han skal kommentere fremover. Han startet nemlig med League of Legends for knappe fem måneder siden. Fordi han fikk tilbud om å kommentere et spill han var såpass fersk med, startet han å se på andres kommentering av spillet. I tillegg ga han seg selv hjemmelekser.

– Jeg hadde planer for hva jeg skulle lære hver dag. Jeg hadde til og med post-it-lapper på veggene med notater til meg selv, sier Nash og ler.

For mange som kommer fra StarCraft II vil nok League of Legends virke som en lett affære i forhold. Det samme tenkte Nash da han startet, men han fikk sine antakelser kraftig motbevist. League of Legends er ikke så lett som det ser ut på papiret.

– Jeg var en av dem som tenkte at du kontrollerer jo bare én helt i League of Legends sammenlignet med 200 enheter i StarCraft II. Men etter å ha spilt en stund har jeg begynt å sette pris på hva spillerne kan gjøre, sier han.

Eskil «Fearsome» Uggen fortsetter som hovedkommentator i League of Legends.

– Jeg synes det er spesielt imponerende i forbindelse med lagspill og hvordan de legger opp til ting lenge før det faktisk skjer. Det fascinerer og appellerer veldig til meg.

Les også
– E-sport i Norge er ekstremt mye større nå enn for to-tre år siden

Liker å følge norske lag

I tillegg til å ha fått en ny respekt for spillet, har Nash også gjort en god del research på norske lag og spillere. Han synes det er spennende å følge de forskjellige narrativene utspilles og tror han har et godt grep på lagenes styrkes og svakheter allerede.

– Jeg liker å følge med på Celestial Gaming fordi jeg føler de gjør det bra i sosiale medier, samtidig synes jeg at rivaleriet mellom Lions og BX3 er spennende. Alle disse lagene blir kommentert i helgen og jeg håper folk vil se på og lage stemning rundt kampene.

– Hvordan tror du at du blir mottatt av det norske League of Legends-publikumet?

– Jeg er litt nervøs for mottakelsen. Det er ikke bare-bare å komme inn som et nytt ansikt. Jeg håper folk vil sette pris på det jeg har å komme med og at de husker at det bare kan gå opp over.

– Jeg er absolutt klar til å ta i mot kritikk, både konstruktiv og ikke fult så konstruktiv.

Du kan følge første serierunde i League of Legends på GamerTV både lørdag og søndag klokken 18.00.

Siste fra forsiden