Han tjener millionbeløp på å spille dataspill

League of Legends-proffen «Ocelote» er blant verdens beste betalte spillere.

Ocelote håver inn på League of Legends-karrieren.
Oceloteworld.net

I et intervju med det spanske nettstedet ABC.es forteller League of Legends-proffspiller Carlos «Ocelote» Rodríguez at han tjener rundt 5 millioner kroner i året.

Carlos «Ocelote» Rodríguez.

Av dette beløpet skal om lag 70 prosent komme fra salg av såkalt «merchandising» på nettstedet Oceloteworld.net – gjenstander som skjerf, t-skjorter, tastatur og headset påklistret spillerens varemerke. Resten av årslønnen kommer fra annonser på videoer og premier fra turneringer, samt personlige sponsorer.

Lønnes av Riot

Ocelote spiller «mid lane» og er lagkaptein for topplaget SK Gaming, og har spilt League of Legends på proffnivå de siste par årene. Før det tuklet han litt med World of Warcraft, og karret seg til en finaleplassering i en 3 mot 3-turnering i spillet under BlizzCon 2009.

Ocelote med to andre spillere fra SK Gaming.

Som alle andre League of Legends-spillere som spiller i utvikler Riot Games LCS-liga, lønnes også ocelote for å delta. Han påstår at de beste spillerne i Europa tjener mellom 400 000 og 550 000 kroner i året på å delta i ligaen, men utdyper ikke hvordan lønnsystemet virker i praksis. Tidligere i år kunne PC Games N fortelle at Riot bruker om lag 1 million kroner på hvert profflag, noe som gjør at Ocelotes estimat virker litt generøst.

Lukrativ historie

At esport kan være et lukrativt karrierevalg for enkelte er noe som har vært kjent i lang tid. Ofte nevnes veteranen Johnatan «Fatal1ty» Wendel, som lenge har vært i søkelyset for å ha greid å skape en bedrift rundt seg selv og spillferdighetene sine. Fatal1ty har bykset fra spill til spill, noe som for de fleste esportsproffene ikke er så lett.

Les også: Finsk mobilspillutvikler tjener én million dollar om dagen
Les også: Tidligere skandalespiller får personlig sponsor

Siste fra forsiden