Håndholdt moro fra Rising Star

Rising Star har kunngjort at de vil gi ut tre nye håndholdte spill, inkludert en ekte flysimulator for PSP og et nytt Harvest Moon-spill.

Det er sannsynligvis "flysimulator for PSP"-delen av ingressen som har fått deg til å klikke deg inn på denne nyhetsartikkelen, og derfor passer det fint å starte med Rising Star sin kunngjøring av Pilot Academy, som er en utvidelse av den populære japanske serien Pilot Ni Narou! Spillet, som skal lanseres til mars neste år, utvikles av britiske Kuju Games, men selve designen er det seriens produsent Junichi Kutsuzawa som står for.

Pilot Academy kommer med regioner som hver er på omtrent 64 kvadratkilometer og lar deg fly en haug av kommersielle, private og militære fly i en serie utfordringer og oppdrag. Spillet kommer med fly fra hele århundret, inkludert første og andre verdenskrig, fly fra den kalde krigen og topp moderne fly. Du får fly alt fra enorme passasjerfly med over 300 sitteplasser til små stuntfly. Kompleksiteten i simulasjonen velger du selv, og spillet kommer også med trådløs flerspiller (inkludert standard "deathmatch").

Noen av oss foretrekker imidlertid litt mer jordnære spill, og hva er vel mer jordnært enn en bondegård? Rising Star har også kunngjort at de vil gi ut Harvest Moon: More Friends of Mineral Town for Game Boy Advance, som skal lanseres i oktober. Gameplayet fortsetter i samme stil som de forrige Harvest Moon-spillene (og tilbyr med andre ord en erkejapansk blanding av The Sims og Sim Farm).

Denne gangen får du rollen som en ung jente som må redde en gammel og forfallet gård fra å forsvinne fullstendig. Samtidig som hun gjør dette kan hun finne seg en mann blant Mineral Towns befolkning, noe som gir spillet et lite element av romanse. Rising Star forteller forøvrig at i tillegg til standardversjonen vil de lansere en versjon av spillet til Game Boy Advance Micro.

Den tredje og foreløpig siste kunngjøringen fra Rising Star omhandler Lunar Genesis for Nintendo DS, et rollespill som vil lanseres sent til høsten (i november, for å være eksakt). Spillet foregår i et fantasy-univers hvor en gruppe eventyrere må ta del i en altomfattende kamp mellom gode og onde krefter. Denne konflikten danner bakteppe for det Rising Star lover blir minst 70 timer med håndholdt rollespilling.

Spillet kommer med alt det vi forventer av et japansk rollespill, samtidig som det utnytter seg av den trykksensitive skjermen i forhold til navigasjon og kamp. Spillet bruker også mikrofonen; om du blåser på DS-en under en kamp er det et tegn på at du ønsker å stikke av med halen mellom beina. Trådløs flerspillermoro får vi også, i form av et "Coliseum"-modus hvor spillekort fra enspillerdelen kan brukes i kamp mot andre spillere.

Siste fra forsiden