Håndholdt Xbox i 2007?

Ryktene om at Microsoft holder på med en håndholdt konsoll har vært kjent lenge. En ny rapport antyder at konsollen kan være å finne i butikkhyllene sent neste år.

Tidligere i år offentliggjorde Microsoft sin Origami. Før kunngjøringen på CeBiT svirret mange spekulasjoner, og mange trodde det kunne være snakk om en håndholdt konsoll. Det viste seg til slutt bare å være en ekstra kraftig lomme-PC.

Ryktene roet seg, inntil Dean Takahashi – en profilert nyhetsreporter med tette bånd til Microsoft – gikk ut med utdrag av den kommende boken sin om historien bak Xbox 360. Et av utdragene gav uttrykk for at Microsoft hadde planer om en håndholdt konsoll og at prosjektet ble ledet av Microsoft-sjefen J Allard. I etterkant gikk samme nyhetsreporter ut og sa at dette prosjektet var skrinlagt.

Nå har analysefirmaet The Diffusion Group (TDG) kommet med en rapport der de skriver at Microsoft sannsynligvis vil ha sin håndholdte konsoll i butikkhyllene sent i 2007, eller tidlig i 2008. Rapporten forteller videre at dette er en kjempesjanse for Microsoft, siden det bare er Sony og Nintendo som er aktive på det håndholdte markedet. TDG underbygger dette med at Microsoft er godt kjente, at de har mange titler som kan utvikles i håndholdte utgaver, og at de har markedsføringsevnene som trengs for å kapre en god andel av det håndholdte konsollmarkedet.

Pressemeldingen fra TDG gjør det imidlertid klart at Microsoft på ingen måte har offentliggjort eller spikret sin håndholdte strategi, men ser på to muligheter: Enten en lisensiert versjon av Xbox-operativsystemet som andre kan utnytte i et håndholdt system, eller introdusere et helt eget håndholdt spillsystem.

Microsoft har ikke gitt noen kommentar til dette.

Siste fra forsiden