Despacito i King of Nordic

– Håper ikke de kaster bort pengene på skins

Henrik «neto» Kristengård er optimistisk før fredagens sluttspill i King of Nordic.

Henrik «neto» Kristengård gleder seg til fredagens sluttspill.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill.

Fredag kveld returnerer King of Nordic nok en gang, med episode to av sesong sju. Nok en gang er det en ny norsk utfordrer med, etter finaletapet i forrige runde hvor nordmennene var enormt nærme å slå svenskene. Denne uken er det mikslaget Despacito som skal prøve seg, og er en god blanding av spillere både fra førstedivisjon og andredivisjon i Telenorligaen.

– Håper ikke de kaster bort pengene på skins

DISSE SPILLER FOR DESPACITO:

Vis mer

Håvard «jolietoG» Kristengård
Henrik «neto» Kristengård
Snorre «fletch» Granerud
Espen «frkz» Gulbrandsen
Michael «haggis» Hagland

Henrik «neto» Kristengård er spiller i Despacito, og har fått med seg tvillingbroren sin og tre andre han mener er gode nok til å kjempe om premiepotten i ukens sluttspill.

– Vi har fokusert mest på eget spill de siste dagene. Vi er på forskjellige lag til daglig, så det er derfor vanskelig å få til noe særlig sammen, sier Kristengård.

I King of Nordic bestemmes kartet ut fra et pizzahjul, som verten for sendingen snurrer rundt. Kristengård er tydelig på at det er ett kart de ønsker å unngå.

– Så lenge vi slipper å spille Overpass tror jeg vi skal være fornøyde. Vi har et par spillere i laget som rett og slett hater det kartet.

Henrik «neto» Kristengård gleder seg til fredagens sluttspill. Her er han avbildet under Copenhagen Games 2017.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

Svenskene har vunnet flere uker på rad, og nordmannen er klar på at det er de som er den vanskeligste motstanderen de kan møte.

– Jeg tror Sverige blir den sterkeste motstanderen uten tvil. De har fem spillere som er veldig dyktige individuelt, og har spilt en del sammen i forskjellige lag. Drømmefinalen måtte vel være å slå Sverige.

Kristengård håper også at flere av spillerne på laget får vist seg godt frem, og da spesielt i en eventuell finale, slik at de kan få gode tilbud før neste sesong i Telenorligaen.

– Det hadde vært morsomt om folk hadde fått sett litt mer av spillere som for eksempel «JolietoG», «fletch» og «haggis». De er tre spillere som i en finale kunne vist seg frem individuelt, og kanskje fått tilbud fra andre lag.

Hvis laget stikker av med seieren i fredagens sluttspill, håper Kristengård at spillerne sparer på pengene, og unngår å bruke de på gambling og skins.

Les også
– Lite sannsynlig at Riddle holder seg på toppen løpet ut

– Det meste av premiepengene går vel til sparing, vil jeg tro. Det er et par spillere som kanskje ligger litt i faresonen til å kaste bort pengene sine på skins med en gang, og gamble med dem. Trenger ikke nevne noen navn der, men tror vel de fleste vet hvem jeg prater om, avslutter han med et smil om munnen.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 12. mai.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden