Fact Revolution i King of Nordic

Håper «pizzahjulet» forsvinner neste sesong

Håvard «JolietoG» Kristengård og Fact Revolution har lagt ned mange timer før sesongens siste episode.

Håvard «JolietoG» Kristengård.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

DETTE ER KING OF NORDIC

Vis mer

Counter-Strike: GO-turnering for Norge, Sverige, Danmark, Finland og Island. Turneringen fokuserer på å dra frem talenter i de aktuelle landene, og sette dem opp mot hverandre i et sluttspill med «Kongen på haugen»-format, noe som betyr at vinneren av sluttspillet går automatisk videre til neste sluttspill

Det er klart for siste episode av sesong sju i King of Nordic. Svenskene fortsetter på toppen denne uken også. Etter ukens episode tar turneringen sommerferie frem til 13. august.

Denne gangen er det Fact Revolution som skal representere Norge, med en kjenning i spissen. Håvard «JolietoG» Kristengård skal lede laget sitt fra Digitality X.

Fokuserer på Digitality X

DETTE ER FACT REVOLUTION

Vis mer

Genesis «envi» Crisostomo
Ole Kristian «Marcelious» Langan
Christian «Pham» Pham
Lucas «meth0d» Falkenhaug
Håvard «JolietoG» Kristengård

Kristengård forteller at laget hans ønsker å satse hardt fremover, men at hovedfokuset ligger på Digitality X, hvor de spiller i helgen.

– Laget består av meg selv, Genesis «envi» Crisostomo, Ole Kristian «Marcelious» Langan, Christian «Pham» Pham og Lucas «meth0d» Falkenhaug. Jeg har rollen som taktisk leder, «envi» er vår «lurker», «Marcelious» bruker AWP, mens «Pham» og «Method» jobber sammen med åpningene, sier Kristengård, og legger til.

Håvard «JolietoG» Kristengård avbildet på Copenhagen Games.
Tor-Steinar Nastad Tangedal/Gamer.no

– Vi er veldig ambisiøse, og vi skal satse så mye som overhodet mulig. Vi ble alle kjent igjennom gather, hvor jeg så potensialet i alle disse individuelle spillerne. Vi forhåndskvalifiserte oss til Digitality X, så vi skal delta der nå i helgen. Vi har fått øvd mye nå de siste ukene, og lagt inn hardt arbeid for å være mest mulig forberedt.

Kapteinen forteller også at laget har lagt ned mange timer sammen i det siste, på grunn av Digitality X, og sier at han mener sjansene er gode.

– Jeg vet at vi har gode sjanser på fredag, grunnet øvingen vi har lagt inn frem mot Digitality X. Jeg er fortsatt usikker på om vi kan måle oss med svenskene. De har fem veldig dyktige spillere, men håper selvfølgelig at vi kan gi dem bra motstand, forteller Kristengård.

Kveldens turnering blir på mange måter brukt som en oppvarming til hovedturneringen i Stavanger, men Kristengård forteller at de fortsatt er nødt til å prestere godt om de ønsker å ha en sjanse i King of Nordic.

– Ja. På en måte så kan du vel si at det blir en oppvarming, men det er ikke tvil om at vi kommer til å møte bra motstandere i kveld, og at vi må prestere like bra der som i Digitality X. Vi møter jo for eksempel Danmark, som har en meget sterk femmer, mener Kristengård.

Siden dette er siste episode av King of Nordic, ser man frem mot neste sesong, som kanskje kommer med en del endringer. Kristengård håper å se et jevnere nivå.

Les også
1-2-3 Valencia! Tre norske damer kvalifisert til ESL sin storturnering

– Har egentlig ikke noe formening om det, men jeg håper det blir et mer jevnt nivå. Det er vel egentlig det. Og at de muligens fjerner det såkalte «pizzahjulet» og heller tar i bruk et veto-system.

Sommeren står for tur, og laget starter ferien sin i Stavanger. Ellers har ikke laget store planer.

– Vi skal på Digitality X, mer enn det vet vi ikke enda. Vi håper fortsatt på at vi sitter med en 1. divisjonsplass når det kommer til høstsesongen i Telenorligaen, sier Kristengård.

Gamer.no lanserte nylig sitt eget gather-system, hvor spillere kan finne kamper mot andre norske spillere. Kristengård mener at dette er et steg i riktig retning for norsk Counter-Strike, men at det har forbedringspotensiale.

– Nivåforskjellen på tjenesten akkurat nå er det største problemet. Om det i senere tid blir et slags rangeringssystem, i form av for eksempel divisjoner, så har jeg god tro på at det vil hjelpe norsk Counter-Strike, avslutter Kristengård.

Gamer.no i samarbeid med ESEN og MSI

I samarbeid med ESEN og MSI arrangerer Gamer.no de norske kvalifiseringene til den sjette sesongen av King of Nordic – et «kongen på haugen»-konsept mellom Norge, Danmark, Sverige, Finland og Island. Mer informasjon finner du på turneringssidene.

I King of Nordic kan hvem som helst delta og få et gjennombrudd nærmest over natta. Ideen handler om å skape en god og organisert ramme for semi-profesjonelle og amatører fra e-sporten i de nordiske landene. Ryker man ut får man ny sjanse neste uke, med mindre Norge faktisk vant. Ukesvinnerne stikker av med omlag 4400 kroner, og vinner man tre uker på rad får man en jackpot på omlag 18 000 kroner.

Ukesfinalen sees på Twitch-kanalen til King of Nordic fra klokken 19:05 fredag 7. juli.

Redaksjonen i Gamer.no er ikke ansvarlig for driften eller beslutninger tatt av King of Nordic. Redaksjonen har ikke innflytelse på avgjørelser som tas av King of Nordic, og King of Nordic har ikke innflytelse på redaksjonelle avgjørelser.

Siste fra forsiden