Har du spørsmål om vår store FIFA 14-turnering?

Her besvarer vi de spørsmålene som går igjen oftest.

I denne artikkelen samler vi en rekke spørsmål deltakerne har stilt oss om Norges største FIFA 14-turnering. Flere svar legges til fortløpende etterhvert som nye spørsmål kommer inn.

Hva er aldersgrensen for å delta i FIFA 14-turneringen?

Du må være fylt 16 år for å delta i denne turneringen.

Blir alle rundene i kvalifiseringen og sluttspillet gjennomført hjemmefra?

Ja. Det er kun finalen som spilles fysisk på SpillExpo i begynnelsen av november.

Slik finner du din motstander.

Hvordan vet jeg hvem jeg skal spille mot?

Dersom det er foretatt en trekning, finner du motstanderen ved å gå til profilen din på Gamer's Paradise og klikke på «Kamper». Du kan også klikke på «uspilte kamper» øverst til høyre i menyen. Men husk: Uspilte kamper kommer kun opp som varsel dersom du har uspilte kamper. Uspilte kamper vises ikke dersom det ikke er foretatt en trekning enda.

Se videoguide for hvordan du melder deg på og sjekker inn før kvalifiseringen begynner.

Hvorfor må vi sjekke inn før kvalifiseringen begynner?

Du må sjekke inn for å bekrefte at du er tilstede og klar til å spille når kampene begynner. Dette er også for å redusere antall kamper som avgjøres ved «walkover». Vi ønsker at flest mulig skal få spilt sine kamper. Dersom du ikke sjekker inn vil deltakere på venteliste få plassen din.

Når kan man sjekke inn?

Innsjekkingen vil være åpen 30 minutter før turneringen starter og vises som en «sjekk inn»-knapp på turneringssiden der du meldte deg på.

Når foretas trekningene?

Les også
Anmeldelse: FIFA 14

Trekningene for første runde i hver kvalifisering foretas på det tidspunktet turneringen skal starte, enten klokka 18:00, 19:00 eller 20:00. Nøyaktig klokkeslett ser du ved å gå inn på den turneringen du har meldt deg på. De resterende rundene i turneringen blir klare så snart kampene før på turneringstreet er ferdige og resultatet er bekreftet

Det er fullt i den kvalifiseringspuljen jeg ønsker å delta i, hva gjør jeg?

Da kan du sette deg opp på venteliste, så kommer du inn dersom andre spillere ikke sjekker inn i tide. Vi henter spillere fra ventelisten i den rekkefølgen man meldte seg på.

Når får de på venteliste vite om man får delta?

De som står på venteliste blir skøvet inn i turneringen rett før trekningen, og tar over plassen for alle som ikke har bekreftet sin deltakelse innen fristen. Vi henter spillere fra ventelisten i den rekkefølgen man meldte seg på. Husk at de som er på ventelista også må sjekke inn for å vise at de er til stede.

Kan jeg se hele turneringstreet noe sted?

Ja. Inne på turneringssiden til den puljen du deltar i kan du trykke på fanen «resultater». Der kan du se resultatene delt opp per runde, eller gå nederst og trykke på «se hele turneringstreet».

Når starter kampene?

Det er ulike starttidspunkt, avhengig av hvilken pulje du er meldt opp i. Her er en oversikt over når kampene i de ulike kvalifiseringspuljene begynner.

Jeg har ikke fått motstander, hva gjør jeg?

Du går videre på «walkover» dersom du ikke har fått motstander. Neste kamp kan da spilles så snart du vet hvem som blir motstanderen i neste runde.

Må vi legge hverandre til som venner i FIFA 14?

Ja, slik at dere kan invitere hverandre til en rangert vennskapskamp.

Hvorfor er det viktig at jeg har lagt inn Xbox Live/PSN-brukernavnet mitt?

Det gjør det mye enklere for deltakerne å finne hverandre inne i FIFA 14 dersom man vet hvem man skal spille mot.

Hvordan inviterer vi hverandre inne i spillet?

Du skal utfordre til vennskapskamp. Bruk følgende innstillinger:

Lagnivå: Alle
Lengde på omgang: 6 min
Kontroller: Alle
Spillhastighet: Normal
Stalltype: Online

Hvordan kommer jeg i kontakt med motstanderen?

Bruk chatten inne i kamplobbyen her på Gamer's Paradise.

Hvordan sjekker jeg at motstander har jukset, for eksempel ved å ha egendefinert spillerstall?

Prøv å overføre en spiller fra et hvilket som helst annet lag til ditt valgte lag. Dersom dette går har ikke utfordreren valgt online spillerstall. Ta bilde for å dokumentere. Send deretter melding på kampsiden om at du oppretter en ny spilløkt. Opprett kamp og utfordre motstander med online spillerstaller.

I rangerte kamper loggføres resultatene. Det betyr at deltakere lett kan laste opp bilde som viser kampresultat og hvem som spilte hvilket lag. Husk å rapportere resultat og laste opp bilder umiddelbart etter kampen er spilt. Vi trenger bilde(r) som viser begge deler: kampresultat, identifserbar deltaker og laget deltaker spilte med.

Vi spilte uavgjort, hva gjør vi?

Dere spiller en ny kamp, sjekk igjen at det spilles med online spillerstall. Dersom også denne kampen blir uavgjort avgjøres resultatet ved loddtrekning.

De som taper på loddtrekning etter to uavgjorte kamper vil kunne spille igjen i en egen kortere, spesialturnering for en ny sjanse til å komme til sluttspillet.

Hvor lang tid har vi på å gjennomføre kampene?

Hver kamp må spilles ferdig innen 45 minutter fra den er satt opp.

Hva gjør jeg dersom jeg ikke får kontakt med motstander, han ikke møter opp til avtalt tid og kampen derfor ikke blir spilt?

Dersom motstander ikke gir lyd fra seg innen 10 minutter etter trekning, kan du rapportere kampen som vunnet på «walkover». Du er da videre i turneringen. Dersom motstander hevder det samme om deg, eller dere av en eller annen grunn ikke klarer å få kampen i gang, vil det bli loddtrekning.

Hvordan rapporterer jeg resultatet?

Dette kan du gjøre gjennom kampsiden som er satt opp for deg og din motstander.

Hvordan beviser vi resultatet?

Vi oppfordrer alle til å knipse et bilde av resultattavlen etter kamp. Brukernavnet på begge spillere må komme klart frem. Dersom man rapporterer inn seier, og motstander benekter dette, vil et bilde være det eneste beviset for dommeren. Hvis bilde ikke kan fremlegges innen fristen vil det foretas en trekning. Bildene kan enkelt lastes opp samme sted der man rapporterer kampresultatet.

Hvordan laster vi opp bilder som bevis på seier?

Dette gjør du inne på kampsiden som er satt opp for deg og din motstander.

Hvor mange runder spilles per kveld?

Hver kvalifiseringspulje spiller til og med runde fire. 16 spillere fra hver pulje går videre til sluttspillet.

Hvor mange går videre til sluttspillet totalt?

256 spillere skal delta i sluttspillet. 16 fra hver av de 16 kvalifiseringspuljene per plattform.

Kan man spille med sitt Ultimate Team-lag?

Nei. I denne turneringen er det kun tillatt å spille med uredigerte klubber eller landslag, med siste spilleroppdateringer inntakt.

Kan vi spille med hvilket som helst standardlag i spillet?

Ja, du kan velge det laget du selv ønsker, så lenge det er uredigert og med siste spilleroppdateringer. Både landslag og klubblag er tillatt.

Er jeg ute at turneringen dersom jeg taper?

Nei, du står fritt til å melde deg opp igjen på en av de kommende kvalifiseringsrundene.

Har man som finalist på SpillExpo selv ansvar for å finne sted å være, eller er det et lokale tilgjengelig for deltakerene?

Vi dekker reise for deltakerne i finalen på SpillExpo, og man reiser frem og tilbake samme dag. Gamer's Paradise sørger for å ta imot deltakerne og ivareta dem på en god måte under oppholdet.

Siste fra forsiden