Acapella møter BX3 – Telenorligaen

– Har en like giftig lagoppstilling som BX3

Acapellas Kristian «kriz» Sandvær mener laget hans er på høyde med serieleder BX3 før mandagens toppoppgjør i Telenorligaen.

Kristian «kriz» Sandvær. Her under SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

SLIK SPILLES SJUENDE RUNDE AV TELENORLIGAEN HØSTEN 2017:

Vis mer

Kl 20:00: BX3 - Acapella
Kl 20:00: Celestial - Demise
Kl 20:00: Gatekeepers - Momentum
Kl 20:00: Fact - SKAM
Kl 20:00: Tien Len - Temp

Alle kampene spilles mandag 25. september.

Se resten av terminlisten på Telenorligaens turneringssider.

Sjuende runde i Telenorligaen er over oss, og dette er den siste runden før ligaen tar en liten høstferie for å gjøre rom til alle de forskjellige datatreffene rundt om i landet vårt.

Rundens kamp spilles mellom serieleder BX3 og serietoer Acapella, som begge vil sikre seg en plass i sluttspillet med seier i dette oppgjøret.

Kampen ser du gratis på TV 2 Sumo fra klokken 20:00 »

– Har en like giftig lagoppstilling som BX3

DISSE SPILLER FOR ACAPELLA

Vis mer

Kristian «kriz» Sandvær
Mikal «enix» Øiestad
Sindre «Grande» Grande Bakken
Christoffer «hEllberg» Andersen
Ole Kristian «Marcelious» Langan

Spiller i Acapella, Kristian «kriz» Sandvær, sier han ikke er overrasket over at de kan sikre plass i sluttspillet, selv om laget ble tippet langt ned på tabellen før sesongstart.

– Vi startet sesongen som en miks bestående av meg, «enix» og «Grande» pluss to svensker. Så ble det plutselig utløst store lagendringer i Norge, så når «Marcelious» og «hEllberg» banka på døra og ville inn, kunne jeg ikke si nei. De er to spillere jeg har hatt et ønske om å spille med lenge, som også «enix» og «Grande» hadde lyst til å spille med. Vi bestemte oss da for å gjøre ting seriøst da vi har en like giftig lagoppstilling som BX3, forteller Sandvær, og legger til:

– De første kampene våre ble spilt som miks, så vi er veldig fornøyd med at vi tok de ni poengene mot Fact, Celestial og Demise. Sistnevnte var en sluttspillkandidat før lagendringene. Etter det har vi spilt 2-0 mot Tien Len, og 1-1 mot SKAM som er godkjent. Sesongen så langt har gått bra, selv om vi unødvendig kastet bort et kart forrige runde.

Kristian «kriz» Sandvær. Her under SpillExpo 2016.
Eivind Von Døhlen/Gamer.no

Sandvær mener også at de ble feilvurdert når de ble plassert langt ned på tabellen i Gamer.no sin spådom av 1. divisjon. Han er ikke overrasket over at de ligger så godt an.

– Til de som har blitt overrasket over hvor godt vi har gjort det, så må jeg få si at vi selv ble overrasket over å se at vi ble tippet så langt nede på tabellen, selv om vi var en miks til å starte med. Vi satt bare undrende og lurte på hvordan vi kunne bli spådd lavere enn blant annet for eksempel Fact med den forrige lagoppstillingen sin, og Tien Len som også var en miks. Vi er ikke overrasket over at vi gjør det bra. Vi hadde nok ikke forventet å ligge på andreplass med det laget vi startet sesongen med, men vi trodde hele tiden at vi ville komme inn i topp fire.

Flere lag har mulighet til å stikke av med den fjerde sluttspillplassen i ligaen. På spørsmål fra Gamer.no om hvem som stikker av med den plassen, har Sandvær to kandidater.

– Før forrige runde var jeg litt usikker på hvem som kunne ta den siste plassen. Jeg trodde faktisk Fact kunne ta den plassen, da de har kommet svært godt ut etter disse spillerbyttene. De spilte uavgjort mot det nye Demise-laget, og det gjorde at de mistet noen viktige poeng. Likevel har de stor sjans til å komme til sluttspill. Jeg mener det står i mellom dem og SKAM, og deres kamp denne mandagen kommer til å bli nøkkelen.

Les også
Riddle profesjonaliseres - lønner spillere

Nettopp SKAM og Fact møtes til dyst i sjuende runde, og Sandvær tror førstnevnte stikker av med seieren i det oppgjøret.

– Jeg holder en finger på at SKAM kaprer den siste sluttspillplassen og at de slår Fact 2-0 på mandag, da jeg ikke synes Fact har vært så skarpe ut som jeg trodde de kom til å være, mener Sandvær.

Tenker mot SpillExpo

Med sluttspillplassen så godt som sikret, ser laget nå mot SpillExpo i november.

– Vi har allerede begynt å tenke framover mot finalene på SpillExpo, da det historisk sett har vært mulig å komme til sluttspillet med seks til ni poeng. Nå er det flere lag med, så man må ha litt flere poeng for å sikre seg sluttspill. Nå har vi 14 poeng med tre kamper igjen, tror jeg det skal skje mye rart om vi ikke kommer til sluttspill, forteller Sandvær.

I mandagens oppgjør møter de serieleder BX3, den tøffeste oppgaven på papiret i sesongen. Sandvær er ikke så sikker på om dette er den tøffeste oppgaven.

– For å være helt ærlig så syns jeg nok at Temp er en like tøff motstander som BX3, om ikke tøffere. Jeg tror det passer oss veldig bra å spille i mot et lag som BX3, hvor de ikke har like mye struktur som i Temp. Laget vårt består av spillere som skyter veldig hardt fra seg, og vi innehar enkelt og greit ikke den rutinen som Temp, og derfor blir vi mer straffet når vi gjør feil mot et lag som Temp. Vi slipper unna med å gjøre mer dumt mot BX3, siden de ikke spiller like strukturert. BX3 er nok Norges beste lag for øyeblikket, men jeg tror de blir en lettere oppgave enn Temp.

Selv om det er mange lokale datatreff rundt om i landet i høstferien, har ikke Acapella planer om å reise på noen av disse.

– Nei. Vi har ingen organisasjon i ryggen som gir oss støtte, så vi blir ikke å se på noen LAN enda. Vi har også lyst til å spille mer sammen før vi drar på turneringer sammen, selv om man kan argumentere med at det er kjempebra trening å dra på LAN.

Om utfallet i kampen, er Sandvær realistisk, og tror på poengdeling.

– Jeg tror det blir to tette og spennende kart, og skal gå den litt mer utradisjonelle veien å si at det blir poengdeling i stedet for 2-0 som alle sier i disse intervjuene, selv om det ikke er hva de egentlig tror, avslutter spilleren.

BX3 reiser på Gigacon

DISSE SPILLER FOR BX3

Vis mer

Erik Hansen «truth» Dyrnes
Håkon «hallzerk» Fjærli
Jasmeet «RoSeY» Gill
Haakon «Radifaction» Tholo
Jon Erik «ztk» Øygarden

Taktisk leder i BX3, Erik Hansen «truth» Dyrnes, sier at sesongen har gått akkurat som forventet.

– Sesongen har gått som forventet. Har hatt grei kontroll på motstandere hittil. Vi visste før sesongen at vi kom til å klare en sluttspill-plass uten særlig problemer. Fokuset vårt har vært på trening, og kommer til å være det utover sesongen, så skal vi nok klare oss bra fremover.

De møter nå en av de sterkeste konkurrentene i ligaen, Acapella, og Dyrnes forteller at Jon Erik «ztk» Øygarden har lagt en god plan for kampen.

Erik Hansen «truth» Dyrnes og BX3 er klare for å møte Acapella.
Privat

– Vår nye defensive leder, Jon Erik «ztk» Øygården, har satt opp en mur som vil stoppe angrepet til Acapella. Jon har sett titalls av demoer for å kontre spillet til Acapella, slik at vi kan sikre førsteplassen i ligaen.

I høstferien reiser laget på LAN for å spisse formen inn mot serieslutten.

– Planen er å trene mye i høstferien, samtidig som vi drar på Gigacon neste uke. Vi kommer nok til å prøve å få til en bootcamp i løpet av den neste måneden også, sier Dyrnes.

Selv om Acapella kanskje er BX3 sin største rival denne sesongen, så sier Dyrnes at de ikke har sett så mye på dem, med unntak av «ztk».

– For å være helt ærlig har vi ikke sett så mye på dem, så det er vanskelig å si hva deres største styrke er. På papiret har de nok bra treffsikkerhet. De har gjort det helt greit hittil i Telenorligaen. Ikke overrasket at de er så høyt oppe. Vi kommer bare til å spille vårt spill, så skal det nok holde.

Med tre lag så og si klare for sluttspillet, spurte vi Dyrnes hvem han tror er det siste laget som får plass på SpillExpo.

– Tipper det blir SKAM, de har de antatt svakere lagene igjen. Overraskende om de taper noen av de resterende kampene, mener Dyrnes.

– Har dere begynt planleggingen til SpillExpo allerede? Og hvem ønsker dere å møte i en eventuell semifinale der?

– Nei, ikke enda. Det er fortsatt en stund til. Ønsker å møte Acapella i semifinale, men er ikke redde for noen. Vi er gode på LAN, konstaterer Dyrnes.

Om sluttresultatet, er han selvsikker på at det blir seier til serielederen.

– 2-0 til oss. Spiller nok Mirage og Cache om jeg kjenner dem rett, kanskje også Train, avslutter Dyrnes.

Siste fra forsiden