Har en linje blitt krysset?

Siste avsløring fra Modern Warfare 2 viser at Infinity Ward virkelig satser på det kontroversielle.

Det kan ikke benektes at det dukker opp veldig mange nyheter fra Modern Warfare 2 i disse dager, men det er kanskje ikke så rart med tanke på at stadig flere har klart å få hendene på spillet før slippdatoen 10. november. Og selv om mange av nyhetene som har dukket opp har vært av mer eller mindre interesse, er siste nytt fra Vestfronten absolutt brennhete saker.

(Obs! Om du ønsker å være totalt uvitende om hendelsene i Modern Warfare 2, vil følgende nyhet kunne avsløre noe.)

Helt siden den første "teaseren" for MW2 dukket opp har det vært klart at utviklerne ville bygge sterkt på hendelsene i det forrige i spillet, og da særlig dets fokus på terrorisme og anti-terrorisme. Nyheten om at deler av spillet ville foregå på amerikansk jord skapte stor kontrovers på andre siden av dammen, men det var antageligvis ingenting i forhold til hva siste avsløringen vil skape av rabalder.

En lekket video fra PS3-utgaven av spillet viser den svært mystiske flyplassbanen, som vi hittil kun har fått se via korte glimt i diverse trailere. Utviklerne har flere gang sagt at de denne gangen ønsker å vise begge sidene ved den fiktive konflikten Modern Warfare-serien omhandler, men ingen forventet nok hva den lekkende videoen viser.

Videoen viser hendelser fra en flyplass, hvor man selv spiller en tilsynelatende terrorist. Målet for oppdraget er relativt enkelt, nemlig å drepe flest mulig sivile. Videoen viser tydelig hvordan spilleren må skyte titalls av sivile som prøver å unnslippe kulene til ingen nytte, rett og slett slakting på samlebånd.

Gutta hos Infinity Ward har med andre ord virkelig valgt å utfordre hvor langt strikken kan tøyes, spørsmålet blir selvsagt om de har strukket den for langt. At dette skaper kontrovers er det vel tilnærmet ingen tvil om, især så på andre siden av dammen.

(Kilde: connectedconsoles.com)

Siste fra forsiden